{ads}

HIDE

Viimased

latest

6 suuremat viga, mis lõhuvad peret

1. Kriitika ja solvangud. Sõnadel on suur emotsionaalne mõju ja nad avaldavad sügavat toimet inimesele, kellele nad on suunatud. Sellepärast...

1. Kriitika ja solvangud.


Sõnadel on suur emotsionaalne mõju ja nad avaldavad sügavat toimet inimesele, kellele nad on suunatud. Sellepärast on oluline sõnu väga hoolega valida. Sõnad võivad haiget teha. Solvangutel ja kriitikal on palju suurem mõju lähedase inimese vastu, kui tavatuttava puhul. Sellistes olukordades juhtub paraku nii, et inimesed, kes peaksid olema toeks ja julgustuseks muutuvad negatiivse energia ja pettumuse allikaks ning pikaajaliselt tekitab selline situatsioon lõhe pereliikmete vahel, mida isegi vabandused ei suuda hiljem parandada.
 Et seda vältida, ära unusta seda vanasõna, mis ütleb: Kui sul midagi head öelda ei ole, siis ole parem vait.

2. Kuulujutud.

Kui inimesed on pettunud või solvunud, on neil tihti tavaks kergendada oma murekoormat minnes kellegi juurde emotsionaalset muret kurtma. Kui selline asi juhtub aga samas peres, on pereliikmetel tavaks hoida ühe või teise liikme poolele, see omakorda raskendab asjaolu ja ei too probleemile ainsatki lahendust. Selle asemel, et probleemist kõigile rääkida on parem see lahendada asjaosalise endaga otse ja talle selgelt öelda, et sa oled ärritunud või solvunud. Tema võib sulle seejärel oma vaatenurga selgitada, võib-olla isegi vabandada, kui ta on sinu vastu eksinud.

3. Eemalhoidmine.

Selleks, et üks pere oleks tugev ja soliidne, peaks iga pereliige leidma oma koha peres. Näiteks mõne peresündmuse organiseerimisel on oluline hoida kursis sellega kõiki pereliikmeid, isegi kui on selge, et osasid see üldsegi ei huvita või ei saa nad kohal viibida. Nende mitte kutsumine tekitab tunde, nagu hoitaks neid eemal, see omakorda solvab ja haavab teisi ning loob emotsionaalselt negatiivse õhkkonna, mis rikub pere kodurahu.

4. Korduvad valed.

Valede kasutamine on ohtlik nõiaring, mis hävitab kõik suhted, isegi kõige tugevamad. Isegi, kui vahel on oluline oodata aastaid, enne kui tõde päevavalgele tuleb, tuleb seda siiski teha. Sellepärast selle asemel, et kanda valede raskust ja katsuda hoida manipulatsiooni ja salakavaluste abil saladust, võta parem vastutus enda peale oma tegude eest ja katsu parandada oma eksimused. Seega väldid sa  pettumusi ja säästad iseennast halvast, millel võib olla kogu su elule suur tagajärg.

5. Suutmatus teiste erinevustega arvestada.

Lastel, kes kasvavad samade vanematega ja saavad sama kasvatust, ei ole alati täiskavanuks saades sama isiksus. Et selline erinevus ei oleks tülide allikaks, on hea õppida tolerantsust ja võtta teist inimest sellisena, nagu ta on. Pereliikmed ei tohiks üksteise üle kohut mõista ega olla liiga kriitilised. Nad ei tohi teisi välja jätta teise erinevuse pärast. Pere peab olema tingimusteta armastuse allikaks.

6. Suutmatus vabandada ja andestada.


Inimestena teeme me tihti vigu ja see on täiesti normaalne. Sellegipoolest on oluline oma tegude eest vastutust kanda ja olla võimeline vabandust paluma, kui olukord seda nõuab, eriti juhul, kui asi puuudtab peresuhteid. Vabanduse palumine inimeselt, kellele sa oled haiget teinud - tahtlikult või mitte - on näitamine, et sa temast hoolid ja et tema tunded lähevad sulle kroda. Samuti peaks tema sulle andestama. Sellisel moel säästate te mõlemad peresuhteid.

Kommentaare ei ole