{ads}

HIDE

Viimased

latest

4 levinumat viga, mis sõprust rikkuda võivad

O ma elus kohtame me erinevaid inimesi, kes ei ole kahjuks alati nii siirad, kui me seda sooviksime. Kui saatus meie teele saadab...

Oma elus kohtame me erinevaid inimesi, kes ei ole kahjuks alati nii siirad, kui me seda sooviksime. Kui saatus meie teele saadab ausaid ja meeldivaid inimesi, tuleb teha kõik, et neid hoida ning väärtustada seda sõprussidet. Tihti aga teevad inimesed ühe neljast levinumast veast, mis sõpru omavahel tülli ajavad ja sõprussidet lõhuvad.

Paljud inimesed tunnevad end üksi ja ei mõista, miks tõelist sõprust nii vähe leidub. Tegelik küsimus, mis nad endale esitama aga peaksid on teada, kuidas sõprust väärtustada ja hoida?

Millised on vead, mida tuleks vältida? 

Liigne enesekesksus.

Sõber on keegi, kellega sa jagad alates lihtsatest igapäevasaid igapäevaseid muresid ja kõige sügavamaid südamesaladusi. Kui su sõber on aga liiga enesekeskne, tekitab see teises inimeses pettumust ja pikemas perspektiivis väsimust ja tüdimust. Mille tõttu ta lõpuks eemaldub. Liiga enesekeskne inimene, kes ei võta kunagi aega, et teada saada, kuidas teisel inimese läheb ega näita mingit huvi teise elu vastu, ei saa olla hea sõber.

Suutmatus saladusi hoida.

Kui keegi midagi kellelegi usaldab, tähendab see seda, et ta on valmis kogu oma usalduse selle inimese peale panema ja ta jagab temaga ühte osa oma era- ja intiimelust. Kui aga see, kelele saladus usaldati, ei suuda oma keelt hammaste taga hoida ja räägib saladuse teistele edasi, ükskõik, kui tühise asjaga ka tegu ei ole, siis rikub ta usaldust ja lõhub seega ühe põhilistest sõpruse alussammastest.
 
 
 


Suutmatus vabandust paluda.

See on loomulik, et inimesed eksivad ja teevad vigu ka tahtmata tehes tihti haiget ka oma kõige lähedaematele inimestele. Kui see aga juhtunud on, siis paljud inimesed ei tunnista eksimust ja ei palu vabandust. Tihti just see viga lõhubki sõpruse. Vastupidiselt sellele, mida mõned arvavad, vabanduse palumine ei ole märk nõrkusest. Vastupidi, see näitab, et inimene on tugev ja austab nii iseennast, kui teisi.

Ülbus ja suutmatus otsustada.

Kes meist pole olnud olukorra ees, võimetuna otsust vajalikul hetkel vastu võtma? Kui aga otsustamatus muutub harjumuseks või iseloomu omaduseks, muutub see teistele väsitavaks. Teiselt poolt jällegi seda inimest, kes teiste eest otsuseid vastu võtab ja oma arvamust teisteel peale surub, peetakse ülbeks ja vähesed on need, kes sõprust sellise inimesega hindavad.

Sõprussuhe, nagu igasugune teinegi suhe, rajaneb usaldusele ja siirusele. Jää iseendaks, võta vasuttus oma tegude eest ja toeta oma sõpru, kui nad seda vajavad.


Kommentaare ei ole