{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vaata, kuhu sul rasv kuhjub ja loe, mida selle vastu teha

Ü lekaal on üsna raske probleem paljudele inimestele. Ülekaalu vastaseks võitluseks on mitmeid erinevaid dieete ja mooduseid...


Ülekaal on üsna raske probleem paljudele inimestele. Ülekaalu vastaseks võitluseks on mitmeid erinevaid dieete ja mooduseid. Mõned neist toimivad ühe grupi inimeste peal, teiste peal tulemusi andmata.

Teadlased on nüüd jälile jõudnud, miks see nii on.

Journal of Public Health tegi läbi uuringu 4000 ülekaalulise täiskasvanud inimese peal, kes jagati kuueks grupiks.

- Terved noored naised - tegemist oli ülekaalus olevate naistega, kellele üldjuhul ülekaal probleeme ja komplikatsioone ei tekitanud.

- Palju jooma harjunud mehed

 

 



- 50-aastased inimesed, kellel on probleeme stressi- ja masendushoogudega, peamiselt koosnes grupp naistest, kes ei tundnud end hästi.

- Eakad inimesed, peamiselt heal sotsiaalsel tasemel ja hea tervise juures, kellel oli harjumus palju alkohoolseid jooke juua ja kes kannatasid kõrge vererõhu all.

- Eakad inimesed, terviseprobleemidega aga õnnelikud.

- Inimesed, kellel oli probleeme terviseprobleemidega, lisaks sellele olid neil rahalised probleemid ning kroonilised haigused.

Uuring viidi läbi, et teada saada ja mõista, kuidas aidata ülekaalulisi inimesi.


On olemas kahte tüüpi kehatüüpi: ühed on nagu pirnid ja teised nagu õunad. Androïde ja Gynoïde.

Õunatüüpi kehakujuga (androide) inimeste grupi moodustavad enamiku osast mehed.

Pirnitüüpi  kehakuju on pigem naiste seas levinud.


1. Ãœlakeha rasvumus (õuna kehakuju) 

Üldjoones näitab see liigset söömist ja vähest harjutuste tegemist. Vähenda suhkru tarbimist, tee 30- minutit harjutusi päevas.

2. Rasvumus kõhu piirkonnas (õuna kehakuju)

Selle priikonna rasvumus võib olla põhjustatud stressist, ärevushäiretest või depressioonist. Parim moodus tugineb harjutuste sooritamisele ja lõdvestumisele.

3. Alakeha rasvumine ( pirni kehakuju)

See on üsna levinud probleem naiste seas. Soovitavad on harjutused, mis on mõeldud alakeha treenimiseks, lisaks sellel kardio, mis aitab liigset rasva põletada.

 

 



4. Punnis kõht (õuna kehakuju)

Selle piirkonna rasva põhjustajaks võib olla liigne alkoholi tarbimine ja / või hingamisprobleemid. Vähendada alkoholi tarbimist ja eelistada hingamisharjutusi. Ning harjutusi ülakehale.

5. Alakeha rasvumine, paistes ja turses jalad (pirni kehakuju)

See kehatüüp esineb kõige sagedamini rasedate naiste juures. Proovi ujumist, et leevendada jalgade paistetust. Istudes ja lamades pane padi jalgade alla.

6. Ülakeha rasvumine, kõht ja selg (Õuna kehakuju)

See on üsna sarnane esimesele kehakujule, sest ta on põhjustatud tegevusetusest ja liigsest istumisest. Parim moodus sellest vabaneda on sooritada harjutusi ja hoida veresuhkru taset stabiilsena. Söö tihti aga väikestes kogustes. 







Kommentaare ei ole