{ads}

HIDE

Viimased

latest

Salvei - imelise toimega meditsiiniline taim

K õik tunnevad Salveid (salvia lavandulifolia officinalis). Salveid on lihtne kasvatada ja ta nõuab vähe hoolt. Salvei on aromaatiline taim,...

Kõik tunnevad Salveid (salvia lavandulifolia officinalis). Salveid on lihtne kasvatada ja ta nõuab vähe hoolt.

Salvei on aromaatiline taim, mida võib kasutada toidutegemise juures, kastmete ja täidiste juures ent samuti saab temast head ravimtaimeteed.

Ladina keelne salvei nimi on salvia, see tuleneb tegusõnast "salvare" = "päästma" andes mõista taime mitmeid tervendavaid omadusi.

Salvei, meditsiiniline taim, mida tuntakse juba Antiikajast saadik.

Salveid on alati peetud meditsiiniliseks taimeks, tema imettegevasse toimesse usuti ja teda eelistati teistele kohalikele taimedele.

Kreeka ja rooma sõdurid võtsid endaga alati kaasa mõne lehe salveid liha säilitamiseks või haavade sidumiseks.

Karl Suur käskis isegi kasvatada salveid kõikides kloostrites ja aedades, et sellest imetaimest mitte kunagi puudust kätte ei tuleks.

Salvei, imetaim, mis ravib kõiki haigusi.

Salveil on antiseptiline, antispasmoodiline ja menstruatsiooni soodustav toime. Samuti on salvei antibakteriaalne, põletikuvastane ja palavikku alandava toimega.

Välispidisel kasutusel on salveil antiseptiline ja haavade paranemist kiirendav toime. Salvei võidega saab ravide reumat ja leevendada putukate hammustusi.

Salveitee kergendab seedimist. Sisse võttes aitab salvei ekstrakt vähendada 50% higistamist.

Salvei vähendab samuti toidumürgituse ohtu.

Salvei aitab leevendada kurguvalu, ravida afte ja igemeprobleeme.

Salvei kaitseb maovalude vastu. Tänu oma antispasmoodilisele toimele aitab ta ravida seedetrakti probleeme (puhitused, spasmid)

Salvei takistab liha oksüdatsiooni. Sellepärast kasutatakse teda kastmetes ja täidistes, ta vähendab toidumürgituse ohtu.

Salveitee aitab alandada veresuhkru taset.

Üks salvei eripärasustest on see, et ta on rikas antioksüdantide poolest. Sellepärast soovitatakse teda naha ja juuste hoolduse juures.

Samuti soovitatakse diabeetikutel juua salveiteed, hommikuti tühja kõhuga, et alandada tõhusalt veresuhkru taset.

Lõpetuseks, salvei aitab mürkaineid väljutada ja kaalu kaotada. Aga ettevaatust, tujoon, mida sisaldab salvei eeterlik õli on suurtes kogustes mürgine.

Kommentaare ei ole