{ads}

HIDE

Viimased

latest

Ploomidieet - kaota kaks kilo kolme päevaga!

P loomid on suurepärased kõhukinnisuse vastu ja stimuleerimaks liiga aeglast seedetrakti. Ploomil on suur toiteväärtus. Ploom s...

Ploomid on suurepärased kõhukinnisuse vastu ja stimuleerimaks liiga aeglast seedetrakti. Ploomil on suur toiteväärtus.


Ploom sisaldab palju peamisi toitaineid, mida organism normaalseks funktsioneerimiseks vajab. Nende seas leidub ploomis kaaliumi, rauda, magneesiumi, B grupi vitamiine, kaltsiumi ja beetakaroteeni. Samuti leidub ploomis palju antioksüdante, mis kaitsevad rakke vabade radikaalide eest, kaitstes seega nahka vananemise eest.

Kuivatatud ploomid on tervisele mitmel erineval moel kasulikud, aidates eriti alandada südame-veresoonkonna riski ja igapäevasel tarbimisel vähendab halva kolesterooli taset. Kuivatatud ploom on kasulik ka luudele ja aitab ennetada luuhõrenemist.

Aga ploome soovitatakse eriti oma lahtistava toime pärast. Seda on teaduslikult tõestatud, et ploom aitab kõhukinnisuse korral. Ploom sisaldab rikkalikult kiudaineid, mis parandavadja reguleerivad seedetransiiti.

 

 



Lisaks sellele ergutab ta aeglast seedimist ja seega on hea valik kõigile, kes soovivad kaalu kaotada.

Kuivatatud ploomid sisaldavad vähe kaloreid ja tagavad kauemaks ajaks täiskõhutunde tänu oma suurele kiduainesisaldusele. Kuivatatud ploomid ei sisalda lipiide, kõik energia mis nad ajule ja kehale tagavad, tuleb süsivesikutest.

Liverpooli ülikooli uurijad uurisid ploomi kaalu alandavat toimet. Uuring viidi läbi ülekaaluliste inimeste peal, kes tarbisid vähe kiudianeid. Uuringus osalejad jagati kahte gruppi. Esimese grupi liikmed sõid igapäevaselt ploome, mehed 170 g ja naised 140 g dieedi raames 12 nädala jooksul. Loomulikult hoiti ka kinni tervislikust ja tasakaalukast toitumisest ja füüsilisest aktiivsusest ja seda järgisid mõlemad grupid.

12-nädala lõpus selgusid tulemused, mille järgi selgus, et poome tarbinud grupi liikmed olid kaotanud keskmiselt 2 kilo võrreldes teise grupi 1,5 kilo kõrval.

Seega võivad ploomid kaasa aidata tõhusamale kaalu kaotusele.

 

 

 



Ploomidieet, mida me jagame, on 3-päevane dieet ja seda võivad proovida ainult hea tervise juures olevad inimesed.

Samuti ei tohi unustada füüsilist aktiivsust dieedi ajal, et parimaid tulemusi saada.

1-päeva menüü näide:

Hommikusöök: kauss kaerahelbeid, 6 ploomi ja tass rohelist teed

Oode:õun

Lõunasöök: Rohelised aedviljad (rohelised oad, brokoli, aurutatud suvikõrvits ja muna

Oode: Õun

Õhtusöök: köögiviljasupp ja muna

3-päevane dieedi jälgimine aitab sul kaalu langetada ent ära tee seda dieeti üle 3 päeva, sest vastasel korral tekib organismis mõne aine puudus. Tulemused varieeruvad inimeselt inimesele sõltuvalt ainevahetusest. 

Kommentaare ei ole