{ads}

HIDE

Viimased

latest

Nipid, kuidas raha säästa ja kokku hoida

Hoia oma sendid alles. Ja pane iga päev kõrvale 50 senti. Ühe aasta jooksul moodustab see peaaegu 40% 500 eurolisest abifondist. Hoia oma ku...

Hoia oma sendid alles.

Ja pane iga päev kõrvale 50 senti. Ühe aasta jooksul moodustab see peaaegu 40% 500 eurolisest
abifondist.

Hoia oma kulutustel silm peal.

Vähemalt kord kuus leia aega ja vaata üksikasjalikult üle kõik oma tehtud kulutused. Analüüsi kõiki oma kulutusi, et vaadata kas nad tõesti on vajalikud. Seejärel esita endale küsimus: Kas need kõik kulutused olid tõesti hädavajalikud? Või kas mõningaid kulutusi oleks võinud maksta esimeses punktis mainitud abifondist.

Oota kaks päeva enne olulise ostu sooritamist.

Et vältida kasutute asjade ostmist, oota 24h enne ostu sooritamist. See on hea nipp, et hilisemat kahetsemist vältida. Ja selle asemel, et sooritada üht kasutut ostu, miks mitte paigutada see summa abifondi?

Loo endale eelarve.

Kas sa otsid head vahendit, kuidas eelarvet luua? Siin on sulle nipp: hoia ühe kuu jooksul  kõik maksekviitungid ja kassatšekid alles. Kuu lõpus vaata kõik oma kulutused üle. See annab sulle kohe teise ülevaate su kulutuste kohta.

Käi regulaarselt hambaarsti juures.

Regulaarne (aastas korra või kaks) käimine ennetab suuremaid hambaprobleeme, mis võivad lõpptulemuseks liiga kulukaks minna.Krooni paigaldamine ja kaariese ravi ei ole just odavad lõbud.

Ära raiska.

Enamik inimesi ei vaata, mida nad ostavad. Tulemusena kulutavad nad rohkem raha, kui teenivad.
Kuidas sa saaksid oma kulutustel silma peal hoida? Väga lihtne, sul läheb selleks vaja tavalisi ümbrikke. Koosta eelarve igale kulutusele: transport, toit, lõbustused, jne. Seejärel pane vajaminev summa igasse ümbrikku. Vähemalt on see kindel ja turvaline moodus, kuidas oma eelarvest kinni hoida. Lisaks võimaldab see panna kõrvale kuu lõpus seda raha, mida sa ära ei kulutanud.


Võrdle toote hinda töö tunnitasuga.

Näiteks, kui sa teenid tunnis 10 eurot ja sa tahad osta 60 euroseid kingi, kas need kingad väärivad 6 pikka töötundi? See paneb sind kohe asju teisest vaatenurgast nägema.

Keskendu lühiajalisele säästmismoodusele.

Sul on rohkem võimalusi edu saavutamiseks ja raha kõrvale panemiseks, kui sa võtad endale lühiajalised eesmärgid. See on loogiline: palju lihtsam on panna kõrvale iga kuu, kui 500 eurot aastas, kas pole?

Joo kohvi kodus.

Loe kokku kõik oma kohvikus joodud kohvid ja kulud, mis sa sinna alla panid. See tühjendab ruttu su 500 eurose abifondi, kas pole? Joo parem kodus kohvi.

Võta söök kodust tööle kaasa.

Sööklas ja restoranis söömine läheb rahakotile kalliks, kodus on palju odavam süüa teha. Ja aastaga hoiad sa niiviisi lihtsalt 500 eurot abifondi jaoks kokku.

Koosta nimekiri vajaminevatest asjadest enne poodi minemist.

Ja hoia sellest nimekirjast kinni! Enamik inimesi ostab hetke impulsi mõjul poest asju kokku . Aasta jooksul võimaldab nimekirja koostamine ja sellest kinni pidamine sadu eurosid kokku hoida.

Võrdle kütusehindu tanklates.

Aja jooksul võid sa niiviisi kokku hoida kuni sada eurot.

Tee autole tehniline ülevaatus õigel ajal.

Ja ära unusta kontrollida õlitaset ja kummide rõhku, selle võib aidata sul raha kokku hoida.

Sõida kütust säästvalt.

Pidevad pidurdamised ja gaasi andmised võtavad rohkem kütet.

Võrdle lennukipiletite hindu.

Konsulteeri spetsialistidega enne piletite ostmist. See tegu võib sul aidata sadu eurosid kokku hoida.

Osta riideid säästukate ajal. 

Tihti võid sa kokku hoida peaaegu 50%.

Käi kirbuturul.

Sealt võib leida põnevaid rõivaesemeid hea hinnaga.

Ära hoida kvaliteedi pealt kokku.

Halva kvaliteediga riided ja jalatsid ei kesta kaua ja võib kuluda ühe aastaga.

Käi raamatukogus.

Nii võid sa kõrvale panna suure summa raha, mille sa ajakirjade, ajalehtede ja raamatute pealt kokku hoiad laenates raamatukogust endale lugemiseks materjali.

Sünni- ja tähtpäevadeks planeeri kingitused varakuks valmis.

See aitab sul esiteks leida kingituse, mis tõesti saajale meeldib. Lisaks sellele saad sa valida hea ja sobiva hinnaga kingituse, mis on ka unikaalne.








Kommentaare ei ole