{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas kaitsta ennast teiste negatiivse energia eest?

H irm, viha, raev ja pettumus on energiad. Tavaliselt saame me teiste inimeste negatiivse energia endasse teadmatult. Kui sul on kalduvus ko...

Hirm, viha, raev ja pettumus on energiad. Tavaliselt saame me teiste inimeste negatiivse energia endasse teadmatult. Kui sul on kalduvus koguda endasse emotsioone nagu svamm, on väga oluline, et sa õpiksid vältima teise inimese negatiivseid emotsioone.

Teine probleem seisneb selles, et krooniline masendus, depressioon ja stress võivad sind muuta emotsionaalseks svammiks ja oluliselt nõrgestada ja kahandada keha kaitsetoimet. See muudab sind ülitundlikuks teiste suhtes. 

Energeetilise vaatenurga pealt võivad negatiivsed energiad alguse saada mitmest allikast: sinu tunded võivad tulla sinu enda sisemusest, kellegist teisest või siis olla nende kahe kombinatsioon. 

Kuidas neid eristada ja kuidas tugevdada metoodiliselt positiivseid emotsioone nii, et sa ei peaks oma õlgadel kandma teiste inimeste negatiivsust.

Ära ime endasse teiste inimeste emotsioone.

1. Vaata, kas sul on selleks kalduvust.

Kaastundlik ja empaatiline inimene on vastuvõtlikum teiste inimeste negatiivsuse suhtes ja toimib sellisel juhul svammina tõmmates endasse enese teadmata suure hulga teiste negatiivsust.


Empaatilist inimest iseloomustavad järgmised omadused:

- Inimesed peavad sind ülitundlikuks, liiga tundlikuks ja seda ei tule võtta komplimendina.

- Sa tunned teiste inimeste stressi, hirmu ja valu nagu omaenda oma.

- Suure rahvahulga sees tunned sa ruttu väsimust, kurnatust ja kurbustunnet.

- Liigne müra, kära, liiga tugevad lõhnad ja liigne jutt kurnavad sind ja tekitavad masendust.

- Sul on vaja olla üksi, selleks et end taas täis emotsionaalselt laadida.

- Sulle on lihtne haiget teha.

- Oma loomult oled sa pigem andja, helde, kaldud vaimsusele ja oled alati teiste jaoks olemas.

2. Otsi põhjust.

Kõigepealt esita endale küsimus, kas see tunne tuleb sinust endast või kelleltki teiselt. Võib ka olla, et see pärineb kahest kohast korraga. Kui hirm või viha on sinu tunded, siis teadvusta endale, mis põhjustas selle tunde. Muidu, katsu kasutada loogikat, et leida negatiivse tunde allikat:

- Kui sa oled tulnud just kinost, kus sa vaatasid head komöödiafilmi aga hoolimata sellest sa tunned end halvasti, siis võib-olla on see sellest, et sa istusid kellegi kõrval, kelle negatiivsust sa endasse tõmbasid, kui teie energiaväljad kohtusid?

- Sama asi on kehtiv, kui sa käid poes või kontserdil. Kui sa tunned sellistes kohtades korraga end halvasti, kurvana, stressis, võib selle põhjuseks olla fakt, et sa tõmbad teiste inimeste negatiivsust endasse.

3. Kui võimalik, siis eemaldu võimalikust negatiivsuse allikast.

Mine vähemalt seitsme meetri kaugusele ja vaata, kas sa tunned end paremini. Ära karda vältida tundmatuid inimesi. Avalikus kohas ära kõhkle kohta vahetamast, kui sa tunned depressiooni enda peale vajumas.

4. Keskendu iseendale ja oma hingamisele.

Tehes seda leiad sa taas kontakti oma sisemise minaga. Katsu mõne minuti jooksul hingata negatiivsust välja ja hingata rahu sisse. See aitab parandada ja puhastada hirmu või teisi raskeid emotsioone.

5. Vabasta end halvast.

Negatiivsed emotsioonid, nagu hirm, teevad endale tihti pesa emotsioonide keskuses ehk päikesepõimikus.

- Pane oma käsi päikesepõimikule ja saada sinna teele armastuse tundeid, et stressist lahti saada.

- Pikaajalise depressiooni või masenduse puhul kasuta seda meetodit iga päev, et tugevdada päikesepõimikut. See tagab kindlustunde ja positiivsuse.

6. Kaitse ennast.

Üks kaitsemeetoditest, mida paljud inimesed kasutavad, on valge ümbriku visualiseerimine ümber oma keha (või mõne teist värvi ümbriku, kui see sulle rahustavamalt mõjub).Võta seda, kui kilpi, mis blokeerib negatiivsuse ja füüsilise ebamugavuse ja filtreerib positiivsuse.

7. Õpi oma üliemotsionaalsust kontrollima.

Sa ei pea end tundma halvasti sellepärast, et sa teist negatiivsust endasse tõmbad: õpi seda parem âra kasutama, kui kingitust pannes paika strateegia, mis aitab sul sellest vabaneda.

- Õpi ära tundma inimesi, kes sind maha tõmbavad. Empaatilise inimese jaoks on kõige raskemini mõjuvad inimesed need, kes teisi kritiseerivad, kes on alati ohvrid, energiavampiirid, nartsisslikud, manipulaatorid. Need on emotsionaalsed vampiirid. Kui sa õpid ära tundma nende käitumist, suudad sa end kaitsta ja õpid ka vajadusel neist eemalduma öeldes enesele: " Ma austan sind inimesena aga mulle ei meeldi see, mida sa teed."

- Enne stressirikkasse situatsiooni minekut söö valgurikast toitu. 

- Kindlusta endale alati tagala ja tagavara väljapääs keerulistest olukordadest. 

- Pane endale limiidid. Kui sa lähed kellegi juurde, kus sa ennast hästi ei tunne, pane endale ajapiir peale. Ära jää tundideks kuulama, kui sul on juba poole tunni pärast halb.

- Mediteeri.

8. Otsi positiivseid inimesi ja olukordi.

Helista mõnele sõbrale, kes oskab näha teistes head. Veeda aega mõne töökaaslasega,kes näeb elu heast küljest.  Kuula inimesi, kes on täis lootust. Lootus on nakkav ja parandab su tuju.

- Külva positiivseid emotsioone, mis stimuleerivad su sisemist tugevust. Kui sa oled ümbritsetud rahu ja armastusega, siis suudad sa olla nii tugev, et negatiivsed emotsioonid sind murda ei suuda. Austa omaenda vajadusi, see aitab tõsta ka võimet teisi austada.

- Kasuta kaastunnet, kui vahendit, millega end kaitsta vapustavate emotsioonide eest. Kaastunne võimaldab olla empaatiline teiste inimeste saatuse suhtes aga nõuab sinult samuti, et sa oleksid kaastundlik ka iseenda vastu. See tähendab, et sa ei pea tundma end süüdi, kui sa vajad puhkust ja rahu siis, kui sa tunned end ülekoormatuna teiste muredest. Katsu aidata teisi pikaajaliselt ja mitte lühiajaliselt. Ja hoia distantsi negatiivsetest inimestest.

9. Loo endale rahupaik.

Katsu leida paik, kus sa saad oma energiat taas täis laadida ja oma vaimu rahustada.

- Hoia enda ligi mõni pilt või foto ilusast metsast või kosest ja vaata seda, kui sa tunned end halvasti.

- Jaluta ilusal metsateel ja tunne jõeniiskust heljumas leinapaju all.

- Tee joogat ja kasuta hingamistehnikat. See aitab sind rasketel aegadel.



-




Kommentaare ei ole