{ads}

HIDE

Viimased

latest

12 hämmastavat viisi, kuidas äädikat aias kasutada

Ä ädikal on palju kasutusi köögis aga vähesed teavad, et äädikas võib teha imesid ka aias. 1. Savipottide puhastamiseks Savipotid a...

Äädikal on palju kasutusi köögis aga vähesed teavad, et äädikas võib teha imesid ka aias.


1. Savipottide puhastamiseks


Savipotid aitavad suvel hoida mulda jahedana ja laseb õhku läbi . Aja möödudes ja vananedes aga imevad savipotid endasse kastmisveest kaltsiumi, mineraale ja soola ning nende välimus kaotab esialgse värskuse. Siin aitabki äädikas, mis aitab edukalt savipotte puhastada.


2. Umbrohu eemaldamiseks


Äädikas on suurepärane vahend, mis aitab eemaldada umbrohtu. Selleks pritsi umbrohtu puhta valge äädikaga.



3. Aitab sipelgatest lahti saada


Äädikas on tõhus vahend, mis aitab sipelgatest lahti saada. Selleks võta võrdsetes kogustes vett ja äädikat (valget või õunasiidri äädikat) ja pritsi käiguradale ja pesadele nii aias kui kodus.


4. Hoiab loomad aiast eemal



Paljud loomad, nende seas kassid, koerad, närilised, mutid, jänesed ja kitsed ei talu äädika tugevat lõhna. See aitab sul hoida soovimatud külalised oma aiast eemal. Sa võid kasta vana rätiku äädika sisse ja panna selle seejärel aias sinna, kuhu loomad kõige sagedamini tulevad.



5. Hoiab lõikelilled kauem värskematena


Sa võid kasutada äädikat, et hoida lõikelilli kauem värskenda, selleks lisa 2 tl äädikat ja 1 tl suhkrut liitri vee kohta vaasi.



6. Muudab happelist pinda armastavad taimed ilusaks
 

Taimed nagu hortensiad, gardeeniad ja rododendronid ilusaks. Sega selleks tassitäis valget äädikat viie liitri veega ja kasta happelist pinda armastavaid taimi
sellega.





7. Aitab roostet eemaldada tööriistadelt



Pritsi äädikat otse roostele ja lase mõjuda mitu minutit, seejärel hõõru ja loputa puhtaks.



8. Aitab seenbakteri ja jahukaste vastu



Selleks lisa 2 tl äädikat kummelitee tõmmise sisse ja pritsi sellega kahjustatud taimi.



9. Pikendab mõnede lillesortide õitsemisaega


Mõned taimed armastavad happelist mulda ja lausa vajavad seda selleks, et paremini õitseda. Sellised taimed on näiteks juba ülalmainitud rododendronid, hortensiad, asalead ja gardeeniad. Rohkete õite saamiseks ja õitsemisaja pikendamiseks kasta kord nädalas veega, kus 4 liitri vee kohta segada sisse 3 sl äädikat. 




Kommentaare ei ole