{ads}

HIDE

Viimased

latest

11 toataime, mis aitavad õnne ja jõukust sinu koju tõmmata

T oataimed toovad tuppa rohelust ja kaunistavad ruumi. Kas sa aga teadsid, et osadel toataimedel on aga ka oma ümbrusele positiivne mõju. O...

Toataimed toovad tuppa rohelust ja kaunistavad ruumi. Kas sa aga teadsid, et osadel toataimedel on aga ka oma ümbrusele positiivne mõju. On olemas taimi, millel on inimese heaolule ja psüühilisele tervisele positiivne mõju, samuti loovad need taimed ruumis hea õhkkonna. Dr. Jonathan S. Kaplani järgi on toataimedel võime stressi maandada ja tähelepanuvõimet parandada. Muuseas mõningad neist taimedest võib kasutada ka ravimtaimedena või siis saab neist teed valmistada.

1. Jasmiin (Jasminum)


Jasmiin meeldib üldiselt kõigile. Ta on tuntud oma rahustava lõhna poolest. Jasmiinil on omadus suurendada positiivset energiat ja parandada inimsuhteid.
Jasmiin on aga ka looduslik unerohi. Ta parandab une kvaliteeti, võtab rahutuse ära ja parandab ärgates tuju. Seega on Jasmiin taim, mida võib kasvatada magamistoas. Jasmiinil on kehale ja vaimule rahustav mõju. Dr. Bryan Raudenbushi järgi, jasmiinilõhn aitab inimestel paremini magada. Uuringud on näidanud, et lõhnadel on suur mõju inimese närvisüsteemile.
Jasmiini tuntakse ja suhte abistajana. Sellepärast soovitatakse teda eriti kasvatada magamistoas või nendes ruumides, kus kõige rohkem aega koos veedetakse, sest ta tõmbab ligi head energiat ja aitab suhet tugevdada ja hoida alal romantikat.



2. Salvei (Salvia officinalis)



Salvei on hea valik sinu koju. Seda taime tuntakse juba ammu tema ravivõime poolest . Salveil on võime endasse tõmmata halba energiat, ümbruskonnas leiduvat viha ja hirmu. Salvei aitab ka seedekulgla probleemide korral ja põletades puhastab su kodu bakteritest.



3. Harilik luuderohi (Hedera helix)


 Harilik luuderohi on iga ruumi ehteks ja on üks parimaid õhuvärskendajaid. Harilik luuderohi aitab puhastada õhku kuni 60% mürkainetest. Ta on tõeline hapnikuallikas. Muuseas öeldakse ka, et harilik luuderohi aitab ära hoida halba õnne ja edendada heaolu. Kui sa paned Hariliku luuderohu oma tööruumidesse  või koju, tunned a end palju rahulikumana.


4. Harilik Rosmariin (Rosmarinus officinalis)


Rosmariin pole mitte ainult hea kartulitega, vaid tal on hea mõju füüsilisele ja psühholoogilisele elustiilile, ta puhastab ja kaitseb kodu. Rosmariini kasutatakse ravimtaimena juba antiikajast saadik. Rosmariin on antibakteriaalse toimega. Ta sisaldab paljusid eeterlikke õlisid, millel on põletikuvastane toime. Rosmariini lõhn aitab mälu parandada ja  aitab samuti uneprobleemide ja väsimuse korral. Samuti alandab ta depressiooni ja rahutust. Öeldakse, et rosmariin tõmbab ligi siirast armastust ja õnne. Hoia teda päikesepaistelisel kohal ja ära kasta liiga palju.


5. Aaloe (Aloe Vera)


Aaloel on suurepärane võime luua positiivset energiat sinu kodus. Teda kasutatakse juba aastatuhandeid ka ravimtaimena.  Ta mõjub mikroobide elutegevusele pärssivalt. Aaloe tõmbab ligi head õnne ja positiivset energiat. Aaloet kasutatakse ebaõnne ja kadeduse vastu, tal võitleb edukalt halva energia vastu. Öeldaks, et kui Aaloe kasvab, siis tõmbab ta ligi head energiat. Kui ta aga kuivama peaks, tõmbab ta ligi halba energiat ja kaitseb kodu.





6. Rahuliilia


Rahuliilia on tuntud oma võime poolest õnne ligi tõmmata. Ta puhastab õhku ja neutraliseerib ohtlikud gaasid, see omakorda aitab parandada energia kvaliteeti. See taim armastab varjulist kasvukoht. Hoides teda magamistoas aitab ta une kvaliteeti parandada.


7. Orhidee.


See ilusate õitega taim on delikaatse aroomiga ja aitab ligi tõmmata positiivset energiat ning parandada energiavoolu kodus. Muuseas Orhidee vabastab hapnikku õhtuti, sellepärast on ta ideaalne taim magamistoas.


8.  Portulauk-turdleht ehk ahvileivapuu (rahapuu)


Feng Shui järgi  tõmbab see taim ligi head õnne ja jõukust seal, kus ta kasvab. Ta võtab ära rahutust, alandab stressi ja negatiivsust. Et tema mõjuvõimu maksimaalselt ära kasutada pane ta nurga kõrvale oma magamistoas või büroos. Ära hoia teda otsese päikesevalguse käes ja ära kasta teda liiga palju.


9. Vürtsbasiilik.


Lisaks tema tugevale põletikuvastasele ja antibakteriaalsele toimele, vabastab Vürtsbasiilik palju hapnikku ja imendab endasse ohtlikud gaasid, mis ümbruses ringlevad. Tema terapeutilised omadused on tugevamad, kui taim on asetatud põhja poole. Kasvatad sa teda siis oma kodus, kontoris või aias - see taim vajab palju valgust ja päikest.


10.Õnnebambus (Dracaena braunii)


Õnnebambust kasvatatakse Aasias juba tuhandeid aastaid, kui jõukuse ja hea õnne sümbolit. Feng Shui järgi sümboliseerib Õnnebambus kahte elementi, milleks on Vesi ja Puu. Puu puudutab meie energiat, vitaalsust ja füüsilist aktiivsust, elurõõmu ja uusi ideid. Õnnebambus ei armasta otsest päikesevalgust.


11. Krüsanteem.


Krüsanteemil on õhku puhastav toime, ta eemaldab ohtlikud gaasid. Krüsanteem sümboliseerib pikaealisust ja jõukust Feng Shui järgi. Ta soodustab rahu ja rahulolu. Hoia teda eemal otsese päikesevalguse eest ja niisuta teda regulaarselt.











    



















Kommentaare ei ole