{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vanaema loodusravi - Kaseleht teeb südame terveks.

Tegemist on ühe 1988. aasta ajaleheväljalõikega. T änapäeval on südame- ja veresoonkonna haigused kujunenud sotsiaalseks proble...

Tegemist on ühe 1988. aasta ajaleheväljalõikega.

Tänapäeval on südame- ja veresoonkonna haigused kujunenud sotsiaalseks probleemiks. Olukorda teravdab veel, et viimasel ajal napib ust nendele sageli saatuslikult kulgevatele tõbedele ülivajalikke ravimeid.

Südame ja veresoonkonna peamised hädad algavad meie toidulauast. Ebaotstarbeka toitumisega, eriti loomsete rasvadega liialdades, on saanud inimene endale paljud haigused. Levinumad neist on ateroskleroos, hüpertoonia ja südame isheemiatõbi.

Kauaaegsete kogemuste põhjal võin väita, et ateroskleroosivastane ja vererõhku alandav toime on küüslaugul. Juba väikeste koguste tarvitamisel muudab küüslauk uriini aluseliseks. Populaarse Tiibetist pärineva küüslaugutinktuuri ravikuur kestab umbes 3,5 kuud . Kuid küüslaugu ravikuur tervendab ainult osaliselt. Suurepäraselt mõjuvad hiirekõrvus kasepungad, ületades mitmeti küüslaugu raviomadusi. On kindlaks tehtud, et kasepungadest ravimtee lahustab neerukivide koostises nii fosfaat-, karbonaat- kui ka kusihappesooli. Droog on ka aksorbiinhapperikas. Tarvitada võib ka noori aromaatseid kaselehti ( korjatud mais, juunis). See pikendab ravikuuri, kuid ei ärrita neerusid.

 

 

 

 



Soovitav on juua 2 nädalat järjest ainult kasepungadest (hiirekõrvul) ravimteed ja siis 2 nädalat vahet pidades tarvitada vahendeid, mis hoiavad uriini aluselise. Selleks sobivad küüslauk, piparmünditee, mineraalveed, apteekides müügil olev Ungari päritoluga mineraalainete segu "Magurlit", meil vamistatav urodaan, neerukivide lahustamiseks valmistatav tsüstenaal. Väga soovitatav on veel kogu ravikuuri vältel tarvitada C-vitamiini 0,5 g päevas ja ka 3 - 5 drazeed B-vitamiini.

Samal ajal tuleks toituda nii, et seedeprotsessis oleks rohkem aluselisi jääke (toorsalatid, puu- ja juurvili täisterasaadused , nisukliid).

Ravikuur kestab olenevalt tervenemisest 2 - 4 kuud. Kuid teravad valuhood võivad lakata juba 10 päeva pärast ravikuuri algust.

Kui inimene oma toitumisharjumusi ei muuda, siis on ülevajalik edaspidi vähemalt üks kord kvartais teha kahenädalane kasepungatee ravikuur. Päevane doos nii kasepungade kui ka -lehtede tarvitamisel on 20- 25 grammi. Keev vesi (0,5 l) valada peenestatud droogile ja lastakse 6 tundi tõmmata. Teekogus tuleb tingimata jaotada 5 - 6 joomiskorrale päevas.

 

 

 

 



Veendunud kaselehetee pooldaja, rakendaja ning propageerija oli omaaegne Tabivere maahaigla juhataja dr. Pilv. Heade ravitulemuste eest sai ta Eesti NSV teenelise arsti tiitli , kuid rahva teadvusesse pole see üliväärtuslik ravivõte siiani jõudnud. Ka meie lugupeetud akadeemik Johannes Voldemar Veski oli elu lõpuni (elas 95 a vanaks) kaselehetee austaja.

Kõrvalpõikena meenutan ühe USA lastearsti väikest brošüüri, milles see tohter väidab, et kuni 56. eluaastani sõi ta hea isuga kõike ja tervis oli nii halb, et testamentki oli valmis. Brošüüri kirjutamise ajakl oli ta 86. aastane, hea tervisega vanahärra. Kogu saladus seisnes selles, et ta hakkas taimetoitlaseks.

See on muidugi äärmuslik seisukoht. Meeldivam oleks talitada muistsete egiptlaste eeskujul. Neil seisis hõrgutava lihapoti kõrval suur kuhi mitmesugust rohelust.

On ka täheldatud, et aeglaselt toitu mäludes inimesed ei rasvu ega lupju nii kergesti. Sülg on ju tugevalt leeliseline.

Meie ühiskonna senised võimalused ei soodusta tervisliku toitumiskultuuri nõuete järgmimist. See on üks põhjusi , miks kolmandik meeskodanikest kaasmaalasi ei jõuagi pensioniikka.

Autor : Saamu Järve  

Kommentaare ei ole