{ads}

HIDE

Viimased

latest

Lepatriinutort

Retsepti aluseks on Pereköögist võetud "Küpsiselepatriinu". Osad koostisained ja kogused on muudetud. 5 pakki kakaoküpsiseid (mina...

Retsepti aluseks on Pereköögist võetud "Küpsiselepatriinu". Osad koostisained ja kogused on muudetud.

5 pakki kakaoküpsiseid (mina tegin tavaliste kohviküpsistega)
200 g võid
1 kg hapukoort
400 g vaarikaid+ 2 dl suhkrut või 400 g vaarikatoormoosi (mina panin 450 g vaarikatoormoosi)
Glasuur: 50 g šokolaadi (mina kasutasin marmelaadikommi ümber olevat šokolaadi ja täppidena nööbikomme, sest mul ei olnud võimalik kuidagi šokolaaditäppe ja triipe teha)
Kaunistuseks: 400 g maasikaid ja 1 pakk lagritsapulki (kuna poest ei olnud neid saada tegin jalad hoopis marmelaadikommidest)

Murenda küpsised väikesteks tükkideks. Sulata või, lase veidi jahtuda ning sega toasooja hapukoorega. Püreesta vaarikad suhkruga. Sega toormoos hapukoore-võisegu hulka. Lisa ka murendatud küpsised, sega läbi ja jäta pooleks tunniks seisma, et hapukoor imenduks küpsistesse. Tõsta segu toidukilega vooderdatud ovaalsesse vormi. Lase üleöö (kiirel juhul vähemalt paar tundi) külmas seista. Kummuta tort serveerimisalusele ja kata pealt õhukeste maasikaviiludega. Glasuuri tegemiseks tuleb šokolaad sulatada kuumaveevannil (mina tegin siis marmeldaadikommi šokolaadiga). Glasuurist täpid tuleb niristada lepatriinule (panin nööbikommid täppideks). Lõika lagritsast jalad ja
aseta need külgedele (jaladeks panin poolikud marmelaadikommid).


P.S. Mul tuli selle retsepti järgi tehes nii palju seda segu, et tuleb 2 lepatriinut. Üks on valmis ja juba pooleldi söödud, teise teen homme. Seega kui keegi tahab ainult ühte, peaks koguseid vähendama.

Retsept on pärit meie foorumist

Kommentaare ei ole