{ads}

HIDE

Viimased

latest

Rabarberi-mandlikreemi pirukas

Kui rabarber maa seest juba välja piilus, ootasin hetke, millal saaks teha esimese rabarberikoogi. Nägin seda retsepti ja kohe tekki...



Kui rabarber maa seest juba välja piilus, ootasin hetke, millal saaks teha esimese rabarberikoogi. Nägin seda retsepti ja kohe tekkis huvi just selle koogi järgi. See mandlikreem tundus tõeliselt ahvatlev! Kui kook ahjus oli, võis köögis tunda eriti mõnusat lõhna- tõotas tulla midagi head ja maitsvat! Oi, see oli üks TÕELISELT kreemjas ja mahlane amps, mida täiendas krõbe kaerahelbe põhi. Lausa jumalik. Terve pere kiitis ning jagas minuga seda vaimustust. Jällegi, üks väga kiiduväärt kook. Ning kuna on rabarberi hooaeg tuleb võimalust kasutada ja katsetada erinevate küpsetistega, kus peaosaliseks ongi just rabarber.


Vaja läheb:
100g võid
4tl suhkrut
1 muna
3dl jahu
1dl kaerahelbeid
1tl küpsetuspulbrit

300g kodujuustu
100g hapukoort
50g kooritud mandleid (u 2 peotäit)
6sl + 2sl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
3 muna
3 suuremat rabarberi vart
2tl tärklist (rabarbrile) + 2tl tärklist (täidisele)





Põhja jaoks hõõru toasoe või suhkruga ning lisa muna-sega ühtlaselt läbi. Lisa kaerahelbed, jahu ja küpsetuspulber ning sega/sõtku ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24cm koogivormi põhja nii, et äärtele jääks umbes 1cm tainast. Tõsta täidise valmimise ajaks külmkappi.


Tõsta kaussi kodujuust ning töötle seda ühtlasemaks massiks (kasutasin suurt puu lusikat millega hõõrusin kodujuustu kausi ääre vastu, et moodustuks pehmem ja ühtlasem mass). Lisa ka hapukoor. Peenesta kohviveskis mandlid 6sl suhkruga. Lisa mandlimass, 2tl tärklist, munad ja vanillisuhkur kodujuustu-hapukoore segule ja sega läbi. Puhasta rabarber, lõika varred pikkupidi pooleks ning tükelda väikesteks kuubikuteks. Sega eraldi kausis rabarber 2sl suhkruga ja jäta natukeseks seisma. Kalla ära rabarberitest nõrgunud vesi nind sega juurde 2tl tärklist. Tõsta segu lusikaga tainale. Vala peale täidis. Küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit.

Hea nõu- kui kodus pole kooritud mandleid (nagu minul) siis vala mandlitele keev vesi peale ja lase paar minutit seista. Nii tuleb mandlitel koor pealt nagu supsti, tuleb ainult laiemast otsast sõrmedega korra pigistada.

Retsept on pärit Liina Luukase blogist, algartikkel asub SIIN

Avaldatud autori loaga

Kommentaare ei ole