{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vanaema loodusravi - Väikeseõieline pajulill

Väikeseõieline pajulill Kasvab hõredates põõsastikes, kraavikallastel, soos. Lehed on pehmekarvalised, madalalt hambulise servaga, tavalisel...

Väikeseõieline pajulill

Kasvab hõredates põõsastikes, kraavikallastel, soos. Lehed on pehmekarvalised, madalalt hambulise servaga, tavaliselt (piklik) munajad. Õied on helevioletsed ja taim kasvab kuni meetriseks. Õitsemise ajal kogutakse taime maapealset osa, kuivatatakse vilus. Rahvameditsiinis on andnud häid tulemusi põie, kuseteede ja meeste eesnäärme haiguste korral.
Allikas: Wikipedia

Üks tl peenendatud ürti, klaas keeva vett, lasta mõni min. tõmmata. Pärast jahutamist juua 1 - 2 kl päevas 10 päeva järjest. Siis pidada mõni päev vahet ja korrata vähemalt 3 korda.

Väikeseõieline pajulill, kadakamarjad. Mõlemaid võrdselt, 1 tl klaasi keeva vee kohta. Lasta 10 min tõmmata, jahutada ja juua lonkshaaval 1 klaas söögi alla (neeru-, põie- ja kuseteede hädade korral nii meestel kui naistel).

Väikeseõieline pajulill, kalmusejuure pulber, võtta mõlemaid võrdselt 1 tl klaasi keeva vee kohta, lasta mõni minut tõmmata, jahutada ja juua sooltepõletiku, mao ja kaksteistsõrmiksoole põletiku ning haavandite korral. Rahvameditsiinis mao- ja meeste eesnäärmevähi korral.

Väikeseõieline pajulill, kõrvenõgeselehed, võtta mõlemaid võrdselt, 1 tl segu klaasi keeva vee kohta, jahutada ja juua lonkshaaval 1 kl päevas. Üldtugevdav vahend. Rahvameditsiinis on kasutatud rinnavähi ennetamiseks ja raviks ning munasarjapõletiku puhul.



Allikas: Koduapteek

Kommentaare ei ole