{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vanaema loodusravi - mustpässik, kasekäsn

E sineb peamiselt kasel, tavaliselt musta värvi, krobeline, mitmesuguse suurusega väikesete lõhedega moodustis. Käsna kogutakse kevadel ja s...

Esineb peamiselt kasel, tavaliselt musta värvi, krobeline, mitmesuguse suurusega väikesete lõhedega moodustis. Käsna kogutakse kevadel ja sügisel kasvavatelt, mitte surnud ning kuivadelt puudelt. Pässik saetakse või raiutakse puu küljest lahti, tükeldatakse ja kuivatatakse ning säilitatakse kuivas kohas.
Mustpässikut on uuritud üle saja aasta, veelgi kauem kasutatud rahvameditsiinis mao ja soolte pahaloomuiste kasvajate puhul. Käsn pesta sooja veega ja jätta mõneks tunniks vähesessesooja vette ligunema. Pehmenenuna kas riivida või ajada läbi lihamasina. Leotusvett mitte ära visata, vaid kurnata peenendatud käsnale ning jätta 48 tunniks jahedasse seisma. Siis kurnata ja pressida viimase tilgani. Saadud ekstrakti võtta 1 - 3 kl päevas. 1 liitri ravitee valmistamiseks võtta mustpässikut ca 1000 grammi.


Mõningaid rahvaretsepte: 

Mustpässiku leotist 1 l, aaloemahla 100 g, mett 100 g , punast veini 0,5l. Kõik segada, kuni mesi sulab. Asetada saadud vedelik jahedasse ja juua 1/4 kl 2 - 3 kora päevas. Aitab jagu saada pahaloomulistest kasvajatest, tõstab enesetunnet ning isu. Organism tugevneb juba esimese ravikuuri järel; korrata vaheaegadega kuni lõpliku paranemiseni.

Mustpässikut 100 g, koirohuürti 50 g , saialilleõisi 50g. Valmistatakse mustpässiku tõmmis, lisatakse ülejäänud komponendid, kuumutatakse veerand tundi, jahutatakse ning säilitatakse jahedas. Juuakse 0, 5 - 1 kl päevas. Rahvameditsiinis on andnud kasvajate ennetamises ja ravis häid tulemusi.

Mustpässikut 100 g, naistepunaürti 50 g, üheksavägiseõisi 10 g. Naistepunaürt ja üheksavägiseõied valada üle keeva veega ( 1 liiter), lasta kaane all eista kuni t langemiseni +60° , siis valada peenendatud mustpâssiku pulbrile ning jätta 48 tundi seisma. Kurnata. Juua 1/4 - 0,5 kl 3 korda päevas (enne sööki) 10 päevaste ravikuuridena väikeste vaheaegadega (vähemalt kolm ravikuuri). On tulemuslik rinna - ja emakavähiga.

Mustpässik (peenendatut), kasepungad, tedremarana - ja kalmusejuured. Kõiki võrdselt, seguna 2 sl 1 liitri keeva vee kohta, valada segu termosesse, lasta ööpäev seista ja juua tühja khuga 0,5 - 1 kl 3 korda päevas. On kasutatud mao-, jäme- ja pärasoole põletike ning kasvajate korral. Juua pikemat aega (vaheaegadega).

Allikas: Koduapteek


Kommentaare ei ole