{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vanaema loodusravi - Harilik nurmenukk

Need kuldkollased kevadlilled on loodusele ehteks, mesilastele meeallikaks ja inimeste tervise anniks. Nurmenuku C-vitamiini rikkad lehed so...

Need kuldkollased kevadlilled on loodusele ehteks, mesilastele meeallikaks ja inimeste tervise anniks. Nurmenuku C-vitamiini rikkad lehed sobivad salatiks. Nurmenuku juured aitavad köhahoogusid pehmendada ja rahustada. Kogu taim teena paneb higistama ja normaliseerib südametegevust.

Võtta nurmenukuürti 1 tl klaasile keevale veele, lasta jahtuda ja juua 1/3 klaasi söögi peale 3 korda päevas. Enesetunne paraneb, hingamine, mis oli häiritud, normaliseerub, köhahood vähenevad; uni muutub sügavamaks ja rahulikumaks.

Nurmenukuürt, palderjanijuured, roomav madar.
Kõiki võtta seguna 1 tl klaasile keevale veele, keeta 5 minutit, jahutada ja juua 0,5 - 1 klaas igal õhtul, pool tundi enne uinumist. On täheldatud, et seepeale saab rahulikult magada, unenäod kaovad ja rahu taastub. Seda teesegu peaks igati eelistama kõigile uinutitele.

Nurmenukuürti 3 osa, üheksavägise õied 1 osa.
1 tl klaasi keeva vee kohta, lasta jahtuda ja lisada 1 teelusikatäis mett ja noaotsaga söögisoodat. Juua soojalt 1/3 klaasi iga söögi peale kopsu ja hingamisteede haiguste korral. Isegi kopsuvähi puhul on täheldatud kergendust ja paranemist.

Sellist teesegu on soovitatav kasutada ka sissehingamiseks astma, bronhiidi, kurgukatarri, nohu ja südamekloppimise korral. Teha seda mitu korda päevas, alati värske teega.

Nurmenukuürt, pärnaõied, piparmündilehed.
Kõiki võetakse klaasi keeva vee kohta võrdsetes kogustes 1 tl. Jahutada ja juua 1/2 klaasi vappekülma korral. Keha temperatuur normaliseerub kiiresti.

Nurmenukuürt, nõmmeliivatee, männikasvud.
Kõiki võtta 1 peotäis, valada üle keeva veega. Tekkiv aur annab kergendust hingamisteede haigustega; ka peavalu ja raskus peas väheneb. Seda teed võib ka lonkshaaval sisse võtta kopsu laienemise ja hingamishäirete korral. Sama teesegu aitab samuti kuumalt vannideks ja mähisteks rindkerel õhtuti enne uinumist. Köha lakkab ja uni muutub sügavamaks ja rahulikumaks.



Kommentaare ei ole