{ads}

HIDE

Viimased

latest

Tõeliselt hõrgud vastlakuklid

Retsept Nami-Namist , sellest saab 16 keskmise suurusega kuklit: - 25 grammi värsket pärmi - 2 spl suhkrut - 250 ml leiget piima- 3...



Retsept Nami-Namist, sellest saab 16 keskmise suurusega kuklit:

- 25 grammi värsket pärmi
- 2 spl suhkrut
- 250 ml leiget piima- 375-425 grammi jahu (kasutan Sunnutai nisujahu)
- 75 grammi võid
- 1 muna
- 0,5tl soola
- 0,5 tl jahvatatud kardemoni

Täidis:

- 400 ml vahukoor
- 3spl suhkrut
- 1 spl vaniljesuhkrut (DanSukkeri oma on parim)
- haput moosi

Hõõru pärm suhkruga kuni see vedelaks muutub.
Sega pärmi-suhkru segu leige piimaga ning lisa niipalju jahu (umbes pool kogusest), et saaksid hapukoorelaadse massi. Sega korralikult läbi ja jäta sooja kohta käärima (umbes 20minutiks).
Kui taina pinnale on tekkinud väikesed mullid lisa lahtiklopitud muna, jahtunud sulavõi, sool, kardemon ja ülejäänud jahu. Sega segamini ja seejärel sõtku/loobi tainast kuni saad ühtlase, pehme, elastse taina. Lase soojas kohas rätiku all 30-40 minutit kerkida.

Murra tainast muna suurused tükid ja vormi peopesas keerutades ilusad ümmargused pallikesed. Lase rätiku all 15 minutit kerkida, seejärel määri lahtiklopitud munaga ja küpseta 190kraadises ahjus kuldseks (umbes 15minutit). Lase jahtuda.

Täidise jaoks vahusta vahukoor tavalise- ja vaniljesuhkruga üsna tugevaks vahuks.
Lõika kuklitel mütsid maha, uurista natuke sisu välja, täida see hapuka moosiga (mina kasutasin pohlamoosi) ning lisa ohtralt vahukoort. Kaunista äralõigatud mütsikese ja tuhksuhkruga.
Head küpsetamist!

Retsept on pärit Kätrin Maidla blogist, algartikkel asub SIIN

Kommentaare ei ole