{ads}

HIDE

Viimased

latest

Riisi-hakklihapada

Meie foorumi kasutajate retsepte: 250g keetmata riisi 400g hakkliha 1 purk maisi 1 paprika (saab ka ilma) 1 sibul 2-3 küüslaugu...



Meie foorumi kasutajate retsepte:

250g keetmata riisi
400g hakkliha
1 purk maisi
1 paprika (saab ka ilma)
1 sibul
2-3 küüslaugu küünt
1 purk purustatud tomateid
soola, pipart, õli

Kui saad kasutada kahte potti, siis saad samaaegselt riisi keetes teha valmis ka ülejäänud segu. Kui sul on kasutada ainult 1 pott, siis kõigepealt keeda riis ja tõsta sõelale nõrguma.
Paksema põhjaga potti pane tilgake õli. Sinna sisse pane tükeldatud sibul, tükeldatud paprika ja puruks pressitud küüslauk. Aegajalt sega. Kui sibul on muutunud klaasjaks lisa hakkliha. Pruunista hakkliha aegajalt segades. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla purutatud tomatid kaussi. Maitsesta soola ja pipraga. Kui hakkliha on pruunistunud, kalla purustatud tomatid sellele peale. Lisa ka umbes tassitäis vett. Ilusama värvi saamiseks võid lisada ka natuke ketšupit. Kalla potti ka mais. Lase keema ja keeda mõni minut. Lisa segule keedetud ja nõrutatud riis. Sega segamini, keeda mõni minut ja valmis ta ongi.
(Originaalretsepti järgi peaks saama seda teha ka toore riisiga, et lisad siis kui purustatud tomatid on pandud, siis paned rohkem vett ja toore riisi ja siis mõne aja pärast maisi ja keedad kuni riis on pehme. Aga kuna minul see riisivesi alati on keedes selline paks ja valge, siis ma ei taha panna kohe)

Kommentaare ei ole