{ads}

HIDE

Viimased

latest

Maksa puhastavad toidud.

M aks omab organismi talitluseks üht peamist rolli. Maks on elutähtis organ, mis aitab kaasa vereringele, ainevahetusele ja seedesüsteemile....

Maks omab organismi talitluseks üht peamist rolli. Maks on elutähtis organ, mis aitab kaasa vereringele, ainevahetusele ja seedesüsteemile.

1. Avokaado.



Avokaado on suurepärane antioksüdantide allikas. Avokaado puhastav ja mürkidest vabastav toime toetab maksa peale pühadeaegseid liialdusi.

2. Mesi.



Mesi on maitsev ja maksa puhastava toimega. Eriti soovitatav on rosmariinimesi.

3. Ristõielised.



Ristõielised on tõelised seedimise toetajad ja kergendavad maksa tööd eemaldades mürkaineid.

4. Küüslauk.



Suurepärane organismi puhastamiseks. Küüslauk sisaldab toitainete ühendeid, mis kaitsevad maksa ja eemaldavad mürkained.

5. Peet. 



Peet sisaldab rikkalikult flavonoide, mis aitava maksal toksiinide vastu võidelda ja puhastavad seda.

6. Greipfruut.



Greipfruut sisaldab rikkalikult c-vitamiini ja antioksüdante, mis aitavad maksa puhastada ja rasvu põletada, mida maks ei suuda lagundada.

7. Roheline tee.


Roheline tee on suurepärane antioksüdantide allikas, ta puhastab maksa ja aitab toksiine väljutada.

8. Pähklid.



Pähklid aitavad maksa puhastada ammoniaagist - ühendist, mis on tihti haiguste allikaks. Pähklid tugevdavad verd, varustavad organismi hapnikuga.

9. Roheline salat.



Roheline salat (spinat, salat...) kergendavad keemiliste ainete ja pestitsiidide toimet organismist. Nad stimuleerivad maksa aidates tal eritada puhastavad vedelikku.

10. Sidrun.



Sidrun soodustab puhastava sapi tootmist, omab puhastavat ja parandavat toimet. Soovitav on juua värskelt pressitud sidruni mahla sooja veega igal hommikul enne söömist.

11. Kurkum.



Kurkumil on maksa kaitsev ja parandav toime. See on kõige võimsam organismi puhastav toitaine: ta aitab kaasa sapi eritumisele, mis puhastab maksa korralikult ja aitab kaasa hepatiidi puhul.

12. Must rõigas.



Musta rõika ekstrakti kasutatakse sageli maksa puhastamiseks. Must rõigas aitab kaasa sapi eritumisele. Ideaalne organismi puhastamiseks peale pühadeaegseid liialdusi.

13. Artišokk.



ArtiÅ¡okk ergutab maksa ja soodustab sapi eritumist, kergendab seedimist ja ennetab seedeprobleeme. 

14. Võilill.



Võilill aitab toksiine väljutada, võilille lehed stimuleerivad maksas sapi tootmist.

15. Maarjaohakas.



Maarjaohakas puhastab maksa ja omab maksa kaitsvat toimet. 

 

Kommentaare ei ole