{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas vabaneda kottis silmaalustest?

Kottis silmaalused tunnistavad füüsilisest väsimusest. Silmadealused kotid näitavad vedeliku kuhjumist organismis. Põhjuseid on mitmeid. Ük...

Kottis silmaalused tunnistavad füüsilisest väsimusest. Silmadealused kotid näitavad vedeliku kuhjumist organismis. Põhjuseid on mitmeid. Üks peamistest on kindlasti vananemine. Lisaks sellele loeb ka inimese elustiil: vähene magamine, stress, allergiad.


Päritud pagas

Kottis silmad arenevad välja tasahilju. Esmalt tekib vaid vaevu märgatav „padjake“ vahetult alumise silmalau alla. Kui sellele mitte tähelepanu pöörata, hakkab padjake paisuma, kuni ühel heal päeval on sellest saanud täispuhutud kotike.
Miks silmad kotti lähevad? Üheks põhjuseks on ekspertide sõnul loomulik vananemine. Silmaaluses piirkonnas leidub teatud kindel kogus rasva, mida hoiab paigal sidekude. Vanemaks saades sidekude nõrgeneb, mistõttu moodustubki rasvast silma alla väike padjake.
Mida aeg edasi, seda suuremaks padjake paisub. Nahk ei ole enam nii elastne ning nõnda tekivad lisaks lõdvad nahakortsud, mida ongi hakatud nimetama „kottideks“. Millal see kõik juhtub, sõltub sellest, kui „kottis“ on sinu vanemate silmad ning mis vanuses nende probleem alguse sai.
Niisiis on paljuski tegu päriliku probleemiga, kuid mitte ainult. Suureks mõjutajaks on ka elustiil. Kui sa hoiad kokku ööune arvelt, liigud vähe ning sööd ohtralt soolast toitu ja snäkke, mis organismi vett koguvad, on üsna tõenäoline, et sinu silmad kiiremini kotti lähevad.
Mõnikord võib silmaalust paistetust põhjustada ka allergia või kroonilised haigusnähud ülemistes hingamisteedes. Pidev paistetus ning selle alanemine võib soodustada naha lõtvumist ning kottide teket. Niisiis, kui oled hädas vesise nina või silmadega või vaevab sind pidev valu kulmude ja põsesarnade piirkonnas, võiksid konsulteerida allergoloogiga.
Mõnikord võib abi olla ka kõrgemast padjast pea all, et silmad hommikul värskemad välja näeksid. (allikas: http://naistekas.delfi.ee/ilumood/ilusnaine/need-neetud-kotid-silmade-all?id=19343847)


Kuidas võidelda silmade väsimuse ja punetamisega?

Silmade väsimus ja punetus on tänapäeva elutempo tagajärg. Täna teevad paljud istuvat tööd kogu päeva, vaadates arvutimonitori ja õhtud veedetakse sinise TV-ekraani ees, nii et pole ime, et silmad ei talu sellist koormust ja annavad ennast teada. Kui te ei taha, et silmad „teie peale pahandaksid”, tehke 5-minutilised vaheajad iga poole tunni tagant. Tegelikult, kui räägime töö vaheaegadest, see ei tähenda see, et nende viie minuti jooksul tuleb kontrollida oma sotsiaalmeedia kontot, lugeda läbi uudised ja teha suitsu. See on silmade puhkamise aeg, seetõttu on parem vaadata kaugusse, mis mitte puhka ainult silmi, vaid ka vaimu, või nautige tassi rohelist teed. Kui silmad muutuvad sageli kuivaks, hoidke alati käeulatuses silmatilgad või kunstlikud pisarad, et vajadusel silmi niisutada, ja koju jõudes ärge kiirustage teleka ette istumisega, parem minge värsket õhku hingama või jõusaali. Nii puhkab välja mõistus, silmad ja samuti ei tekki hirmu kaalu peale astuda.
Esmalt tasuks leida põhjus turses silmaalustele. Turses või kottis silmaalused on märgiks, et te peate endale lubama rohkem puhkust ja soodustama tervislikku eluviisi. (allikas: https://www.headlaatsed.ee/et/blog/87-konkreetsed-nouandeid-kuidas-oma-silmi-noorendada-)


Silmad on hinge peegel, sellepärast hoolitsege oma silmade eest. 



Mõned nõuanded, mis aitavad teil vabaneda kottis silmaalustest.


MUNAVALGE

Muna ei ole ainult tervisliku ja maitsva hommikusöögi osa. Munavalge võib aidata alal hoida sinu ilu ja võidelda kottis silmaaluste vastu.
Eralda munavalge kollasest, vahusta ja määri silmaalustele. Lase kuivada  ja mõjuda umbes 20 minutit. Loputa leige veega.


KURGIVIILUD TURSETE VASTU




See on üks kõige klassikalisem meetod - panna kurgiviilud silmade peale. See meetod aitab teil vabaneda turses silmaalustest ja niisutada silmaümbrusnahka.
Tänu oma C-vitamiini ja räni sisaldusele vähendab kurk veepeetust.
Et rahustada, värskendada või eemaldada silmadealust turset, pange kurgiviilud sügavkülma, oodake pool tundi ja asetage seejärel silmalaugudele. Laske mõjuda 10 minutit.


VÄLTIGE SOOLA TARBIMIST.


Soola liigtarbimine on üks põhjustest, miks organism hakkab vedelikku kinni hoidma. See tekitab täispuhutud tunde ja tursed. Sellepärast tasuks kaaluda soola vähendamist oma toidulaual.


KUMMELITEE JA ROHELINE TEE.


Kummeli - ja rohelisel teel on rahustav toime. Peale tee joomist hoidke teekotid alles ja pange nad sügavkülma. Niipea, kui teekotid on külmad, asetage nad silmadele ja laske mõjuda 10-15 minutit.


PIISAVALT NIISUTAMIST.


Vähene veejoomine tekitab samuti silmadealuseid turseid tänu naha kuivusele. Jooge vähemalt kaks liitrit vett päevas. See tagab teile ilusa, hästi niisutatud naha.




KARTUL


Kurgiviilude asemel võib teha silmadeümbruse maski ka kartuliviiludega. Protseduur on sama, nagu kurgiga. Kartulis leiduv tärklis on nahale headtegeva toimega.


PIIM


Piim on üsna tõhus, et võidelda kottis silmaalustega. Niisutage vatitükid väheses leiges piimas ja kandke nahale. Laske mõjuda 15-20 minutit. Loputage leige veega.


KÃœLMAD LUSIKAD


Pange kaks teelusikat sügavkülma. Soovitavalt oodake terve öö või vähemalt viis tundi enne kasutamist. Seejärel asetage lusikad silmade alla tursetele ja laske mõjuda, kuni lusikad on soojenenud toatemperatuurini.


ÕUN


Õun on ideaalne vahend naha rahustamiseks ja põletiku alandamiseks. Lõigake õun tükkideks ja valmistage püree. Pange külmutuskappi 10 minutiks ja kandke silmaalustele. Laske mõjuda veerand tundi.

Kottis silmaalused ja tursed silmade ümber. Kui teil on kotid silmade all, ilmselt ei saa te kanda hõbedast või isegi kullast ehted, sest see muudab naha tumedamaks. Tekkib küsimus, mis ühendab ehteid ja kottis silmaalused? Rauapuudus. Stabiliseerida Rauasisaldust organismis aitavad stabiliseerida kuivatatud puuviljad, peet, kaunviljad, mädarõigas, tatar, samuti küülikuliha ja rauatabletid. Vahepeal, kui teil on tursed silmade ümber, siis tuleb mõelda, kui palju te tarbite päevas vedelikke (vesi või ilma suhkruta teed) ja soola. Sool hoiab vett organismis, mistõttu tursuvad mitte ainult silmaalused, aga ka jalad või käed, seetõttu on soovitatav tarbida päevas mitte rohkem kui üks teelusikatäis soola ja vajalikku kogust vedelikke. Seda on väga lihtne arvutada: 30 kg kaalu juures peaks organism saama 1 liitri vedelikku. Näiteks, kui te kaalute 60 kg, siis päeva jooksul tuleb juua 2 liitrit vedelikku; kohv, magustatud joogid ja mittelooduslik mahl ei loe. Lisaks sobib turses silmaalustele korral suurepäraselt riivitud kartuli kompress, mis tõmbab välja soojuse ja liigse vedeliku. (allikas: https://www.headlaatsed.ee/et/blog/87-konkreetsed-nouandeid-kuidas-oma-silmi-noorendada-)




Kommentaare ei ole