{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas organism mürkaineid väljutab

Organism tegeleb kogu aeg mürkainete ja toksiinide väljutamisega läbi organite.  Jäätmeiks ehk "räbuks" kutsutaksegi ...

Organism tegeleb kogu aeg mürkainete ja toksiinide väljutamisega läbi organite. 



Jäätmeiks ehk "räbuks" kutsutaksegi ainevahetussaadusi, mis pidevalt kogunevad meie organismi rakkudesse ja kudedesse. Need on põhiliselt valguvahetuse lõpp-produktid - kusihape, kusiaine ja kreatiin, vees halvasti lahustuvad ja organismis peetuvad ained. "Räbu" koguneb eelkõige sidelihastesse, aga ka rasv- ja luukoesse, puhkeseisundis olevaisse või vähetöötavaisse lihastesse, rakuvahelisse vedelikku, iga raku protoplasmasse, kui rakk ei ole suuteline neist vabanema energiavaeguse või nende ainete ülekülluse, see on liigsöömise tõttu. Igale normaalsele organismile on sellised liigsed ained kahjulikud ja need toimivad toksiinidena. See tähendab, et organism on tasakaalust väljas.
Mõtle hetkeks loiule enesetundele hommikul, kui oled õhtul kaua üleval olnud, surmväsimusele pärast pikka ja pingelist tööpäeva või uimasusele pärast seda, kui oled endale lõunasöögiga liiga teinud. Kõik need seisundid annavad tunnistust sellest, et organism on tasakaalust väljas. Tore, kui selline seisund on harvaesinev ja kiirelt mööduv, kuid paljudele on see kujunenud elustiiliks, mis paneb keha võime tasakaalu säilitada tõsiselt proovile.(Allikas: http://www.kunksmoor.com/haigused/53-mikstekivadhaigused.html?showall=1)

 

 

 

 Organismi puhastussüsteem.

MAKS JA SAPP

Maks on organismi kõige olulisem nääre, mis toodab sappi, mis koguneb sapipõide. Sapp koosneb sapihapetest ja nende sooladest, mille eesmärk on kergendada seedimist. 

Üks maksa kõige tähtsamatest funktsioonidest on mürk- ja jääkainete väljutamine organismist. Maks eemaldab enamiku osa jääkainetest, mida me tarbinud oleme.

Jääkained on seejärel eemaldatud soolestiku, neerude, kopsude ja higi kaudu. Kui organism on üle koormatud jätkuvalt mürkainetega nagu alkohol ja suitsetamine, on maks sunnitud tõstma spetsiifiliste ensüümide tootmist, mis kiirendavad detoksifikatsiooniprotsessi. 

Maks kasutab peamiselt kolme detoksifikatsioonitehnikat.

-  maks muundab toksiinid keemiliselt, et need muuta vees lahustuvaks aineks, et nad saaksid väljutada neerude kaudu uriiniga väljuda.

- maks eritab sappi, mis kergendab toksiinide väljutamist soolestiku kaudu.

- maksas on ka süsteem, mis seedib mõningaid toksiine ja baktereid.

NEERUD

Neerud filtreerivad iga päev 200 liitrit verd ja moodustuvad üksi tõelise detoksifikatsiooni tehase filtreerides keskmiselt seitse liitrit vedelikku tunnis. Enamik sellest imendub uuesti tagasi sooladega, teine osa eemaldatakse vees lahustuvate jääkainetega ja toksiinidega uriini kaudu.

Lisaks toksiinide väljutamisele on neerudel oluline roll soola ja vedeliku taseme reguleerimisel organismis.

 

 

 

SOOLESTIK

 Bakterid, mis katavad soolestiku seina, on väga olulised detoksifikatsiooni protsessis ja moodustuvad kaitseseina. 

Nad hävitavad osad mikroobid, mis toodavad organismile ohtlikke aineid.

Kiudainetel on samuti oluline osa detoksifikatsiooni juures, moodustades otsekui kaitsekäsna toksiinide vastu eemaldades neid seejärel väljaheidete kaudu.

Peensoole limaskestas on soolenäärmed ja soolehatud, mis võimaldavad imendada toitaineid ja toksiine, mis transporditakse seejärel maksa. 

Üks osa kiudainetest lagundatakse bakteriaalsel fermentatsioonil samal ajal, kui vesi imendub suuremal osal uuesti, aidates kaasa väljaheidete moodustamisele.

Soolestikus asub 70 - 80% inimese immuunrakkudest. 

KOPSUD

Õhk, mida me hingame on täis igasuguseid mürkaineid. Kopsud on organismile hädavajalikud toksiinide filtreerimiseks. Inimene hingab ühes minutis kuni 18 korda, 6 liitrit õhku on niimoodi sisse ja välja hingatud igas minutis.

Lisaks detoksifikatsioonile on kopsudel vere hapnikuga varustamise osa. 

 

 

 

NAHK

Nahk on samuti oluline organ organismi puhastuse juures. Higinäärmed võimaldavad eemaldada vees lahustuvaid toksiine.

Nahk katab rohkem, kui 2 m² suuruse pinna ja omab organismi juures mitut funktsiooni.

Nahal on kaitseroll väliste tegurite vastu, reguleerib kehatemperatuuri ja toodab D-vitamiini peale päikese käes viibimist.

Mõned toksiinid, nagu metallid on eemaldatud ka juuste ja küünte poolt.

Mõningatel juhtudel juusteanalüüs võimaldab hinnata toksiinide olemasolu ja kindlaks määrata mineraalainete puudust.

LÜMFISÜSTEEM

Organismi puhastamise juures lümfisüsteemil on samuti roll toksiinide ja võõrkehade väljutamise juures, et vältida ohtlike ainete verre jõudmist ja põletikuks muutumist.

Lümf on elutähtis vedelik, mis transpordib organismist välja mürke, eriti bakterite ja seenparasiitide poolt toodetavaid mürke. 




Allikas : http://www.cure-detox.fr/corps-elimination-toxines/
















Kommentaare ei ole