{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas olla hea isa?

Isaks saamine on uus vastutus, mis võib olla alguses üsna hirmutav.  Kuidas olla tänapäeval hea isa?    ...

Isaks saamine on uus vastutus, mis võib olla alguses üsna hirmutav. 

Kuidas olla tänapäeval hea isa? 

 

Foto : unsplash


Veeda oma lapsega koos aega

Aega, mis muudab teid lähedasemaks. Kallista teda, silita ta pead, lohuta ja rahusta teda. Anna talle mõista, et sa oled tema jaoks olemas. See kõik aitab väga palju kaasa tema emotsionaalsele arengule. Mängi temaga, sest ka need hetked on väärtuslikud. Aja ta naerma. 

 

Tegele lapsega kohe tema sünnist saadik

Tänapäeva noored isad tegelevad üha rohkem lastega. Ja võttes osa vastsündinu ja väikelapse hoolitsusest, saavutate te ka oma naisega kõige rutem normaalse suhte tagasi. 

 

Näe elu läbi oma lase silmade

Täiskasvanud inimese kiires elus on nii vähe ruumi kujutlusvõimele ja me oleme unustanud selle aja, kui me ise olime lapsed. Me oleme unustanud kõige selle, mis muutis elu nii ilusaks ja põnevaks. 

Kalad, mis ujuvad vastuvoolu; pilved, mis hõljuvad taevapiiril; lilled, mis liiguvad tuules, mere soolane õhk, kakao magus lõhn... 

Loo oma lapsele ilusaid mälestusi ja õpi teda nägema seda, mis ümberringi toimub.

 

 

 

Ãœtle talle, et ta on kaitstud

Väikesed ja suured lapsed vajavad teadmist, et nad on kaitstud ja turvaliselt. Seega ära unusta talle öelda, kui oluline ta sinu jaoks on ja et sa oled alati tema jaoks olemas. Nii aitad sa tal kasvada ja elada kartmatult. 

 

Sa pead leppima sellega, et ta võib olla sinust kangekaelsem ja jonnakam

Sest ta hakkab sulle ütlema Ei üsna tihti. Ja on ise kindel, et tal on õigus. Seni pidid sa vaidlema ainult oma elukaaslasega. Aga nüüd hakkab ka laps sulle vastu. Sa pead teadma, kuidas õieti käituda, sest lapsed on veendunud, kuni 25-eluaastani, et ainult neil on õigus.

 

Aita teda

Saada teda tähtsatel sündmustel, julgusta ja rahusta teda. Lastele küll meeldivad uued kogemused aga neil jääb tihti julgusest puudu selleks, et tegutseda. Kui sina oma last natuke tagant julgustad, võib ta mägesid ületada ja seda ainult tänu sinule. Lapsed vajavad seda, et neisse usutakse.

 

Ela praeguses hetkes

Laste kõrvalt minevikku enam ei ole olemas ja tulevikku veel ei ole. Ilmselt see ongi põhjus, miks lapsed elavad käesoleval hetkel ilma, et nad esitaksid endale pidevalt eksistentsiaalseid küsimusi nagu meie, täiskasvanud seda teeme. Seega lõpeta mõtlemine ja muretsemine ning ela praeguses hetkes.

 

 

 

 

Organiseeri talle super lahe sünnipäev

Korralda selline sünnipäev, mida ei unustata ja isegi, kui ta on veel liiga väike, siis jäävad fotod talle meenutama seda päeva, mil ta issi korraldas talle ilusa sünnipäevapeo. Kutsu ta sõbrad külla ja tee kõik, et su laps seda päeva ei unustaks.

 

Valva teda

Lapsi on vaja pidevalt valvata, sest nad tahavad kõike ise järele proovida ja olla igal pool. Seega hoia silm alati lapse tegevusel ja vaata, et sul oleks varuks kotitäis musisid ja kallistusi, mis võtavad valu ära.

 

Pane paika positiivsed piirid

Kui sa ei taha, et ta trepi peal mängib, siis selle asemel, et teda keelata sinna minemast, näita talle, kus tal parem mängukoht oleks. 

 



© 2020 Sisu kopeerimine keelatud!

Kommentaare ei ole