{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas olla täna õnnelik?

T änapäeval räägitakse sageli, kui oluline on iseennast armastada ja enese eest hoolt kanda ent harva antakse nõu, kuidas seda tegema p...


Tänapäeval räägitakse sageli, kui oluline on iseennast armastada ja enese eest hoolt kanda ent harva antakse nõu, kuidas seda tegema peaks.
Siin on mõned ideed, mis võivad sind aidata. Ära unusta, kui sa tõesti soovid olla õnnelik ja end hästi tunda, siis see sul ka õnnestub, järgides alljärgnevaid nõuandeid.




 Vali see, mida sa armastad ja jäta kõrvale see, mida sa ei armasta, nii lihtne see ongi! Vaata, mis sinu puhul toimib! Näe rohkem positiivset, kui negatiivset.

Ühes oma raamatus on Dale Carnegie kirjutanud need read:


Kaks meest läbi trellide maailma vaatas - 
üks nägi muda, teine tähti taevas.


On üks teine aforism, mis ütleb:
Vaata alati päikese poole, 
siis jäävad varjud selja taha.  



Mis oleks, kui tänasest päevast hakkad sa keskenduma rohkem sellele, mis sul õnnestub, kui sellele, mis ei õnnestu? Selle asemel, et muretseda oma ebaedu pärast, hakkad sa rõõmu tundma iga pisimagi õnnestumise üle ja seda tähele panema. 

Eestis on vanasõna, mis ütleb ja väga õieti ütleb:

Iga inimene on oma õnne sepp! 

On legend, mis räägib inimesest, kes läks laia maailma õnne otsima, kuni tuli koju tagasi ja leidis õnne - iseenda seest! Me ise otsustame, kas tahame olla õnnelik või mitte. Loomulikult tuleb ette olukordi, kus me ei saa seda valida ent enamiku ajast on see siiski võimalik ja valiku küsimus. Kes meist ei ole näinud kuulsat vene multifilmi: "Ah ja Oh  matkal." Ah - kes imetles kõike ja nägi ainult head ja Oh - kes ei lõpetanud hädaldamist ja muretsemist. Kumbale tegelasele sarnaned sina? 
Otsusta olla õnnelik ja lõpeta muretsemine. Muretsemine ei anna midagi, viib vaid tänaselt päevalt rahu. Valige olla õnnelik - täna! 

Kuidas seda teha? 




1. Vali olla õnnelik, sea endale eesmärk igaks päevaks.

Kui sa ärkad hommikul, esimese asjana, ütle endale või kirjuta üles: "Ma valin täna olla õnnelik ja mõtelda häid mõtteid." Ja järgi seda kogu päeva jooksul, kanna oma mõtete eest hoolt nii nagu sa hoolitsed oma aia eest. Ära lase umbrohul võimust võtta, vaid istuta sinna lilled, mida sa armastad. Ja kasta neid armastusega, mitte viha, kadeduse, kriitika ja muu negatiivsega. Sellisel moel teed sa suure teene ka oma tervisele, mis sind hiljem tänab. Muuseas, ära unusta - positiivsed mõtted tagavad positiivse elu! 


2. Mediteeri, kasvõi kaks minutit iga päev.


Õpi mediteerima kaks kuni kümme minutit päevas. Vali selleks hetk, mil keegi sind ei sega; koht, kus sa saad olla rahus ja vaikuses ja keskendu oma hingamisele. Mediteerimine aitab sind keskenduda tänasele päevale, praegusele hetkele ja seda rohkem hinnata. 



3. Kasuta  kinnitavaid ja positiivseid lauseid.

Kasuta positiivseid lauseid, mis panevad sind ennast paremini tundma, alati, kui sa seda vajad. Kogu päeva jooksul. Alusta lihtsast ja väikesest sõnast: " Tänan." 
See nii väike sõna on ometi hästi suure mõjuvõimuga ja hõlmab nii palju, ehkki me pöörame paraku talle nii vähe tähelepanu oma elus! Kui palju hindad sa seda enda ümber, mille eest tänulik olla? On sul kodu, lähedased, toit laual? On su elus armastust, on sul silmad, millega seda näha ja kõrvad, millega kuulda? Oskad sa seda kõike hinnata? Mõtle selle kõige üle natukene, mille üle sa tänulik võid olla! Seda ei ole ju vähe! Ütle selle eest: tänan! Nii tihti, kui soovid. 
Positiivsed laused aitavad sul ennast positiivselt üles ehitada. Selle asemel, et endale iga päev kinnitada: ma ei ole piisavalt tark, ma ei ole piisavalt rikas, ma ei ole piisavalt ilus! - õpi endas väärtustama oma tugevamaid külgi ja vali seda, milliseks sa tahaksid saada ning korruta seda endale iga päev. Vali olla õnnelik ja korda seda endale iga päev. 



4.  Õpi rahulikult hingama.


Sa oled seda juba kindlasti kuulnud, katsu seda teha iga päev: hinga sügavalt sisse ja loe kümneni, ning hinga välja. Korda seda harjutust mitu korda.


5. Alusta tänulikkuse päeviku koostamisega. 



Iga hommik või iga õhtu võta hetk aega ja kirjuta üles 5-10 asja, mille eest sa oled tänulik. Iga õhtu mõtle oma päevastele kordaminekutele. Igapäevane positiivsete asjade ülesmärkimine aitab sul näha head igas päevas. Kui sa kirjutad, keskendu igale punktile ja tunne seda õnnetunnet, mida iga asi või isik sulle sisendab. Su kodu, pere, sõbrad, töö, huvialad... pane kõik kirja!



6. Kirjuta üles üks asi, mida sa enda juures armastad.

Õpi ennast armastama ja hindama. Kirjuta üles, mida sa armastad iseenda juures, isegi, kui alguses tundub see sulle raske. 


7. Sulge silmad ja näe end õnnelikuna.


Millal sa viimati tundsid end õnnelikuna? Päris õnnelikuna? Mäletad sa veel seda? Pane silmad kinni ja katsu meenutada ja tunda taas seda tunnet, mis sind siis valdas. Sa ju suudad seda! Tee seda harjutust nii tihti, kui võimalik, sa võid muuta stsenaariumi ja kujutada ette ükskõik mida, mis muudab sind õnnelikuks, isegi kui need on kõigest unistused. Ära unusta - unistused võivad täituda!




8. Tee paremad valikud.



Kui sa oled situatsioonis, mis sind vihastab, ärritab või mõne probleemi ees, katsu selle asemel, et samaga reageerida, vahetada energiat. Mine ja hinge rahulikult, mediteeri, sunni end rahulikuks, helista mõnele sõbrale, mine jalutama, loe raamatut, vaata head filmi, tee midagi, mis paneb sind end hästi tundma! Ja mine tagasi alles siis, kui sa tunned ennast paremini!


9. Andesta.

Kannad sa kellegi peale viha, on sul raske andestada? See on kõige raskem punkt, sest isegi andestades on tihti valu see, mis jääb. Sellegipoolest, õpi lahti laskma, lase sel mälestusel minna, andesta. Andestada ei tähenda, et sa annad teistele õiguse - ei, see tähendab, et sa oled piisavalt tark, et järele anda ja oma eluga edasi minna. Lase minna sellel, mis on negatiivne ja anna positiivsele ruumi tulla su ellu.


















Kommentaare ei ole