{ads}

HIDE

Viimased

latest

Banaani toorujuustukook tumeda shokolaadiga

Põhi: (biskviitpõhi) 4 muna 1dl jahu 1dl kartulitärklist 2dl suhkrut 3sl kakaod 1tl küpsetuspulbrit Kreem: 2 pakki vahukoor...



Põhi: (biskviitpõhi)
4 muna
1dl jahu
1dl kartulitärklist
2dl suhkrut
3sl kakaod
1tl küpsetuspulbrit

Kreem:
2 pakki vahukoort (kasutasin Sunnuntai laktoosivaba)
1 karp maitsestamata toorjuustu
150-200g tumedat Å¡okolaadi
3 banaani
1dl suhkrut (vastavalt magususele)
maitseks vaniljesuhkrut

Immutamiseks:
Kohv + konjak (soovi korral)

Kaunistuseks:
Purustatud Å¡okolaadi, maasikaid



Vahusta toasoojad munad suhkruga, sega omavahel jahu, tärklis, kakao, küpsetuspulber ja sõelu munavahu sisse. Vala segu koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures 10-12 min. Lase põhjal jahtuda ja lõika pooleks. Mina tegin 28cm läbimõõduga koogivormis ja tuli liiga õhuke. Seega oleks mõistlik kasutada umbes 22-24 cm suurust koogivormi, kuna põhja oleks parem pooleks lõigata pärast.
Vahusta koor suhkruga, lisa toasoe toorjuust ja vahusta tugevaks vahuks. Lisa tükeldatud banaanid ja sulatatud Å¡okolaad. Aseta üks pool põhjast tordivaagnale. Soovi korral immuta biskviitpõhja kohvi ja konjaki seguga. Määri põhjale pool kreemist ja aseta teine biskviitpõhja pool kreemile peale (soovi korral immuta ka seda kohvi ja konjakiga). Kata pealt ja külgedelt ülejäänud kreemiga ning kaunista kook riivitud Å¡okolaadi või maasikatega või mõlemaga :) Pane külma ja lase seista vähemalt 4-5 tundi. 

See kook igatahes lausa sulas suus ja kindlasti teen seda veel :P



Retsept pärineb meie kasutaja blogist, mis asub SIIN.

Kommentaare ei ole