{ads}

HIDE

Viimased

latest

Tõhusad nipid, kuidas kergemini kaalu kaotada.

1. Joo vett enne iga einet. Sageli saadab keha meile signaali, mida me valesti mõistame: me usume, et meil on kõht tühi, ent tegelikult on t...



1. Joo vett enne iga einet.

Sageli saadab keha meile signaali, mida me valesti mõistame: me usume, et meil on kõht tühi, ent tegelikult on tegemist januga. Et mitte langeda sellesse lõksu, joo suur klaas vett. Vesi mõjub isu vähendajana ja aitab sul kaalu kaotada.
Juues ühe klaasi vett enne iga einet on tõhus nipp. Seda tehes täidad sa osa oma maost veega ja loomulikult, tänu sellele sööd sa vähem. Kui sa teed sellest harjumuse, aitab see sul vähendada söögiisu ja kaotada kaalu. Et vähendada harjumust näksida, võid sa lisada sidrunimahla klaasile veele.

2. Rohkem juurvilju.

Võta harjumuseks lisada juurvilju igale söögikorrale. Mida rohkem sa neid lisad, seda paremini tunnevad end sinu tervis ja talje. Juurviljad lisavad maitset nii pastatoitudele, kui võileibadele ja kastmetele. Juurviljad sisaldavad rikkalikult toitaineid ja vähe kaloreid. Süües juurvilju tunned sa kiiremini täiskõhutunnet tänu kiudainetele, mida nad sisaldavad.

3. Lisa süsivesikud alles lõpus.

See on väga lihtne end sellegi poolest tõhus nipp, et kaalu kaotada. Piisab sellest, et lisada süsivesikud viimaseks, et olla kindel, et sa neid liiga palju ei tarbi. Et kaotada kaalu, valmista alati roog alustades suurest kogusest juurviljadest, siis asudes proteiinide kallale ja jäta kõige lõpuks väike kogus süsivesikuid ja ainult siis, kui sa tõesti tunned vajadust. Sama asi kehtib magustoitude või hommikusöögi puhul: pane natuke müslit jogurtisse, mitte natuke jogurtit müslisse! Sellisel moel, süsivesikud ei ole kunagi peamine osa sinu toidust. See kerge nipp aitab sul ruttu kaalu langetada.

4. Portsjoni suurus.

Vanessa Hudgens, ameerika näitleja ja laulja, soovitab seda nippi kõigile. Muuseas tal ei ole kaaluprobleemi! Süües väikeseid portsjone  mitu korda päevas (5 korda) võimaldab tunda rutem täiskõhutunnet.
2013 aastal avaldas American Journal of Health uurimistöö, milles tõestati, et lapsed, kes sõid väikestelt taldrikutelt tarbisid 45 kalorit vähem, kui lapsed, kellel oli harjumus süüa suurtelt taldrikutelt.
Sellegi poolest, kui sa armastad suuri portsjone, võid sa oma taldriku täita juurviljade ja salatiga. Need  toiduained sisaldavad palju vett, kiudaineid ja vähe kaloreid.

5. Taldriku värv.

See võib tunduda imelik aga mitmed uuringud on tõestanud, et inimesed, kelle taldrikuvärv on sama, kui toiduvärv, söövad 20% rohkem. Mõningate teaduslike uurimuste järgi on põhjus lihtne: inimesed on võimetud ütlema, kui palju toitu nad on söönud, kui taldrik on sama värvi, kui toit. Mängige kontrastidega.

Need nõuanded aitavad kaalu kaotada, kui neid kasutatakse koos tervisliku toitumise  ja piisava kehalise aktiivsusega.

Kommentaare ei ole