{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas ôpetada last tuba koristama?

Enne kolmandat eluaastat on raske õpetada last aru saamast sõnast koristama. Aga sealtmaalt võite te hakata lapsele näitama nip...

Enne kolmandat eluaastat on raske õpetada last aru saamast sõnast koristama.

Aga sealtmaalt võite te hakata lapsele näitama nippe vältimaks, et tema mänguasjad vedeleksid igalpool üle terve elamise. 

Mängige temaga!
 
Nagu lasteaias kaasake ta koristama muutes töö mänguks: " Esimene, kes paneb kõik autod sinisesse kasti saab autasuks musi või kalli!" või hoopis: "See, kes saab kõige rohkem lego-osasid karpi panna saab kõige tugevama karika!"

Tehke sellest harjumus!

Magamisaeg, söögiaeg, mänguväljakule minemiseaeg - kasutage neid aegu, et õpetada oma lapsele koristamist - me koristame toa enne magamaminekut, enne väljaminekut jne. 



Kergendage tema tööd!

Ostke suuri värvilisi plastmasskaste või kohvrikesi vôi muid panipaiku, mis silma paistaksid ja jagage need ära - ühte kohta paneme pehmed mänguasjad, teise kõik loomad, järgmisesse nukud jne. Te vöite samuti paluda lapsel ise dekoreerida kastid, näiteks mänguasjade kastile kuhu panete loomad, joonistate peale lõvi!

Ärge unustage teda kiitmast! 

Alguses aitate te last aga vähehaaval hakkab laps ise oma mänguasju koristama, hiljem riideid ja oma lasteaia asju. Aga seda ainult siis, kui te ei unusta teda kiitmast ega imetlemast tema iseseisvust!

Kommentaare ei ole