{ads}

HIDE

Viimased

latest

Baguette värske maitsevõiga

Üle pika aja tuli mulle saia isu peale. Hea sõber, internet, tuli taas appi ja kui selgus, et kõik vajalik saia tegemiseks on kodus ...



Üle pika aja tuli mulle saia isu peale. Hea sõber, internet, tuli taas appi ja kui selgus, et kõik vajalik saia tegemiseks on kodus olemas, läkski saiategu lahti. Tavapärasest saiast sai hoopis prantsusepärane pikk sai ja, et mitte seda kuivalt süüa, tegin pealemäärimiseks ühe mõnusa, koduse maitsevõi. 


Baguette de tradition française

Koostis: 500g nisujahu, 350g vett, 12g soola, 7g pärmi (mitte kuiva)
* Sega pärm veega. Sega jahu ja sool suures kausis, siis lisa järk-järgult vee-pärmi segu, sega. Kata niiske riidega ja jäta tunniks kerkima.
* Jaga tainas kolmeks osaks ja aseta kergelt jahusele pinnasele. Vormi igast osast baguette’i kujuline sai ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee viis lõikeava, kata kinni ja jäta veel tunnikeseks kerkima.
* Eelsoojenda ahi 230 kraadini. Küpseta 15-20 minutit kuni sai on kuldpruun.

Retsept on pärit SIIT .

Maitsevõi

400 ml vahukoort
1 spl soola
maitserohelist

Vahusta vahukoort seni kuni vahu asemel on kollased tükid ja vadak hakkab eralduma. Suru õrnalt saadud massi sõela peal, et vadakut eemaldada. Lisa sool ja maitsetaimed (till, petersell jne) ning sega hoolega. Pane saadud segu külmkappi.

Head isu!

Retsept on pärit meie kasutaja blogist, mis asub SIIN.

Kommentaare ei ole