{ads}

HIDE

Viimased

latest

Avokaado, supertoit, täis antioksüdante ja kaitseb sind haiguste vastu.

Avokaado on supertoit. Ta sisaldab küll palju (häid) rasvu ja kaloreid (138 kalorit ja 14.1 g rasva sisaldab pool avokaadot), ent avo...




Avokaado on supertoit. Ta sisaldab küll palju (häid) rasvu ja kaloreid (138 kalorit ja 14.1 g rasva sisaldab pool avokaadot), ent avokaado on samuti rikas toitainete ja ühendite poolest, mis tagavad südame hea tervise.

Miks sa peaksid sööma avokaadot?

1. Avokaado on täis karotenoide.

Avokaadod on suured luteiiniallikad. Karotenoidid toimivad, nagu antioksüdandid ja kaitsevad sind  silmahaiguste eest. Avokaado sisaldab samuti teisi karotenoide: zeaksatiini, alfa-karotiini ja beeta-karotiini - samuti ka tokoferooli (E-vitamiin).
Avokaado aitab sul samuti omandada rohkem karotenoide, mida leidub teistes toiduainetes. Karotenoidid on lipofiilsed (lahustub rasvas, mitte vees) seetõttu tarbides toiduaineid, mis on rikkad karotenoidide poolest, nagu puu- ja juurviljad, koos avokaadoga, mis on täis monoküllastamata rasvhappeid, aitab see organismil paremini omandada karotenoide. Väike nipp selle jaoks on lisada avokaadolõigud salatile, mis koosneb erinevatest köögiviljadest ja salatilistest.





2. Avokaado võib aidata sul kaalu langetada.

Pool avokaadot sisaldab 3,4 g lahustuvaid ja mittelahustuvaid kiudaineid, mida organism vajab, et tagada hea seedesüsteemi funktsioneerimise. Veelgi enam, lahustuvad kiudained aeglustavad süsivesikute lõhustumist, aidates sul tunda kauem täiskõhutunnet.

Avokaadod sisaldavad samuti oleiinhapet, mis aktiveerib selle ajuosa, mis võtab näljatunde ära. Küllastumata rasvahapped, mida oleiinhape sisaldab, toodavad palju rohkem täiskõhutunnet, kui küllastunud rasvhapped ja transrasvad töödeldud toidus.

3. Avokaado aitab reguleerida veresuhkru taset.


Avokaado sisaldab palju monoküllastumata headtegevaid rasvhappeid ja aeglustab seedesüsteemi ning takistab veresuhkru tasemel järsult tõusta peale söömist. Dieet, mis sisaldab palju häid rasvu, võib isegi aidata tagasi pöörata insuliiniresistentsust, mis stabiliseerib veresuhkru pikaks ajaks. Sa võid proovida majoneesi ja või asemel kasutada avokaadopüreed. Et see püree pruuniks ei tõmbuks, pihusta ta üle küpsetusõliga või sidrunimahlaga ja pane avokaadole ümber toidukile.





4. Avokaado kaitseb su sündivat last ja su südant.


Üks tass avokaadot annab sulle peaaegu veerandi foolhappe soovituslikust päevasest kogusest. Foolhape on vitamiin, mis vähendab kaasasündinud väärarengu riski. Kui sa ootad last või planeerid pere juurdekasvu, siis tea, et avikaado kaitseb su veel sündimata last.

Foolhappe korralik tarbimine aitab ennetada südame-veresoonkonna haigusi. Kui su perekonnas on probleeme südamehaigustega või on sul riskitegureid südamehaigusteks (suitsetamine , ülekaal) siis avokaado võib aidata hoida su südant hea tervise juures.

5. Avokaadoõli põletab kõhu piirkonna rasvu.

Vahetades tavalise õli, mida sa köögis kasutad, avokaadoõli vastu, aitab see sul vähendada rasva kõhu piirkonnast ja samal ajal vähendada metabolismisündroomi riski, mis on vastutav kaalutõusu eest.

6. Avokaado sööjad toituvad tervislikumalt.

Inimestel, kes tarbivad regulaarselt avokaadosid on kehamassiindeks madalam ja neil on harjumus süüa rohkem puu- ja juurvilju, kiudaineid ja K-vitamiini.

7. Avokaado annab sulle energiat.

Kui sul on harjumus võtta  energialisandeid enne spordisaali minekut, siis tea, et avokaado võib sulle anda sama suure ja loodusliku tõuke. Piisab, kui lisada paar lõiku avokaadot lõunatoidu kõrvale ja kasutada saadud energiat trenni ajal!









Kommentaare ei ole