{ads}

HIDE

Viimased

latest

"10 asja, mida ma tahan, et mu tütar teaks enne 10 aastaseks saamist."

1. Sina ei saa muuta neid inimesi, keda sa armastad, õnnelikuks Ei mind, ega sinu isa, ega sinu venda, ega oma sõpru. Us...





1. Sina ei saa muuta neid inimesi, keda sa armastad, õnnelikuks


Ei mind, ega sinu isa, ega sinu venda, ega oma sõpru. Usu mind, see ei ole sinu töö. Ja tegelikult ei olegi võimalik kahjuks seda teha.


2. Selles, et sa ei karda, seisnebki sinu jõud ja tugevus


Ära karda teha asju: jookse, hüppa, roni. Ma armastan sind näha jooksmas jalgpalliväljakul, näha turnimas ronimisredelil või ronimas kõrgetel puuokstel. Spordis tegemisel ja liikumises on koos nii tervis, meisterlikkus, kui väljakutsed.


3. Ära kunagi karda jagada teistega seda, mis sind huvitab


Isegi, kui sa tunned vahest häbi, et sa ikka veel mängid nukkudega ja sa kardad, et su sõbrad hakkavad sind pilkama. Kõik need, kes pilkavad sind sinu huvialade või tegevuste pärast, ei ole su tõelised sõbrad. Sul võib olla seda raske uskuda aga sa pead seda teadma.

 

 

 

4. Meie vahel võib ette tulla eriarvamusi, niisamuti nagu sinul teiste inimestega ja see on täiesti normaalne


Sa oled piisavalt vana selles, et sul oleks oma arvamus ja mind huvitab see, mida sina mõtled ühest või teised asjast. Samamoodi on teistel inimestel oma arvamus, ka neil, kellega sa läbi käid ja kes on sinu sõbrad. Ära katsu oma arvamust teistele peale suruda. Kui sa aga näed, et ma eksin, siis ütle mulle seda. Mina olen sulle ütelnud, kui sul on õigus ja ma olen vabandanud oma käitumise pärast või arvamuse pärast, kui ma olen aru saanud, et ma eksisin. Sinu vaatenurk on mulle tähtis ja väärtuslik. Ära karda seda väljendada.


5. Sa oled nii ilus


Sinu näojoontes on veel väikest last näha, kes sa olid ja noort naist, kelleks sa oled kasvamas. Minu silmad ja lohk su lõual ning sinu isa juuksevärv on andnud tulemuseks midagi nii ainulaadset - sind. Ma soovin, et sa kunagi ei unustaks seda, et sa oled ilus.


6. Lugemine on tähtis


See on üks mu peamistest vaba-aja tegevustest, nagu sa tead. Ma olen selle üle väga uhke, et sa tundud jagavat mu huvi raamatute vastu. See äratundmisrõõm mõnede tegelastega, see tunne, et sa oled kuskil mujal teises maailmas… See kõik ei kao kuskile. Tere tulemast.


7. Sa ei ole mina

Me sarnaneme küll väga, aga sina oled sina,  oma isiksusega, täiesti teine inimene. Ma tean seda ja luban sulle, isegi, kui ma vahest seda unustama kaldun. Ma tean, et minust eraldumine on üks sinu puberteediaja tähtsaim osa, mida ma juba näen kaugel silmapiiril virvendamas. Ma kardan juba seda, kui sa hakkad minust eemale hoidma ja vaatama selle silmapiiri poole. Ma kardan seda vahemaad, seda lõhestumist minu ja sinu vahel, aga ma tahan, et sa teaksid, et see on elu paratamatu osa. Ma olen siin sinu jaoks alati olemas, ükskõik mis ka ei juhtuks, Grace. See side, mis meid seob - sind ja mind -  peab vastu kõikidele tormidele. Ma tean, et seda ei saa katkestada mitte ükski maine jõud. Ja ükskord, kui see üleminekuaeg on läbi, on meie vahel uus ja teistsugune suhe. Seda tean ma samuti.

 

 

 

8. Kõik see, mis toimub, ei ole sinu süü


Mis ma tahan öelda, on see, et kui inimeste käitumine teeb sulle haiget või paneb sind end ebakindlalt tundma, siis on üsna kindel, et nende endi sees on midagi lahti ja see ei ole sinu pärast. Ma olen ise selle probleemiga võidelnud ja mul on väga, väga raske sulle öelda, et sa oled liiga tundlik või saa sellest lihtsalt üle, kui keegi on sulle haiget teinud. Usu mind, ma tean, kuidas tunded võivad teha haiget, isegi, kui su pea mõtleb teisiti. Aga võib-olla aitab see sind natukenegi järgmisel korral, kui ma sulle ütlen, et enamikel kordadest ei ole teiste pahameel sinu süü, vaid neil endil on oma probleemid, mille pärast nad elavad oma viha sinu peal välja. Aga see pole üldse sinu süü ja sa ei tohi seda südamesse võtta.


9. Maailmas pole ühtegi inimest, kes suudab olla kõike


Sa pead õppima ettevaatlikkust enne, kui hakkad teisi usaldama. Ma tean omadest kogemustest, et me ei taha olla üksi ja lepime ükskõik, milliste sõpradega aga tegelikult ei tohiks nii teha. Tegelikult aga nii ei tohi, sa ei saa täita tühjust oma elus halbade sõpradega ja nii ei jää ruumi ka heade sõprade jaoks.  See teeb sind ainult veelgi õnnetumaks ja üksikumaks. Mina olen sellest aru saanud. Ma loodan, et sina õpid paremini oma sõpru valima.


10. Ma tahaks nii väga olla sinu jaoks kõige parem ema


Aga ma ei ole piisavalt hea ja ma ei ole selline ema, nagu ma tahaksin olla. Ma olen kannatamatu, eksin tihti ja tõstan sageli häält ehkki ma hiljem kahetsen. Mul on kahju kõige selle pärast. Ma armastan sind ja su venda rohkem, kui kedagi teist kogu maailmas ja ma olen alati soovinud, et ma oleksin osanud olla sulle parem ema.


Aga ära unusta, et ma armastan sind iga päev ja alati. Ükskõik mis ka ei juhtuks. 



 Lindsey Mead

Kommentaare ei ole