{ads}

HIDE

Viimased

latest

8 toiduainet, mis puhastavad maksa.

Avokaado. Hakates panema rohkem avokaadot oma toidulauale, aitab see organismil toota anitoksüdanti, mida kutsutakse glutatiooniks ...




Avokaado.

Hakates panema rohkem avokaadot oma toidulauale, aitab see organismil toota anitoksüdanti, mida kutsutakse glutatiooniks ja mida meie maks vajab, et filtreerida toksilisi aineid ja parandada oma puhastusvõimet. Uuringud on näidanud, et süües üks või kaks avokaadot nädalas ainult kuu aja jooksul võib parandada kahjustatud maksa.

Küüslauk. 

Küüslauk leidub palju orgaanilisi väävliühendeid, millest kaks kõige võimsamat on allitsiin ja seleen, mis on tõestanud, et nad aitavad maksa kaitsta mürkide kahjustuste vastu ja aktiveerida hepaatilisi ensüüme mis on vastutavad toksiinide eemaldamisega meie kehast.

Greipfruut.


Greipfruut on rikas c-vitamiini ja antioksüdantide poolest, mis on kaks võimsat maksa puhastamise agenti. Niisamuti nagu küüslauk, greipfruut sisaldab ühendeid, mis parandavad hepaatiliste ensüümide tootmist omades puhastavad osa. Ta sisaldab samuti flavonoide, mis toimivad anitoksüdantidena ja naringiine, mis aitab maksal rasvu põletada, selle asemel, et seda kuhjuda. Süües greipi või juues greibimahla võib aidata maksal väljutada toksiine ja kantserogeenseid aineid.

Roheline tee.


Rohelises tees on rikkalikult antioksüdante, mida tuntakse katehhiinide nime all ja mis on tõestanud oma võimekust parandada maksa tööd. See suurepärane taimede baasil jook kaiteb samuti maksa toksiinide vastu, mis võivad kahjustada tõiselt meie organismi.


Pähklid.

Pähklid sisaldavad rikkalikult L-arginiini (aminohape, mis täidab palju füsioloogilisi funktsioone ), glutatiooni (võimas anioksüdant, mille kaitsevõimet organismile on tõestatud ja mis kaitseb kasvajate, vananemise ja kardioloogiliste probleemide korral) ja rasvhappeid, nagu omega 3, mis aitavad kaasa maksa puhastusprotsessile ja aitavad maksa puhastada ammoniaagist, mis põhjustab haigusi. Pähklid kergendavad samuti vere hapnikuga varustamist.

Salatilised.

Nii nagu näiteks spinatid, kolokvint, rukola ehk põld-võõrkapsas, võilille lehed, salatsigur ja aedsalat. Need salatilised on võimelised neutraliseerida organismi sattunud raskemetalle, keemilisi ühendeid ja pestitsiide, mis meie taldrikus leiduvad ja toimida maksa toetajatena ja stimuleerides spai tootmist ja eritumist.




Ristõielised köögiviljad.

Sellised köögiviljad, nagu brokoli, lillkapsas ja brüsseli kapsas aitavad samuti tõsta glükosinolaadide  (orgaaniliste ühendite) taset kehas, mis kergendab seedeensüümide tootmist.

Kurkum.

Kurkum on üks kõige tõhusamatest ainetest, et hoida maks täie tervise juures. On tõestatud, et ta kaitseb aktiivselt maksa mürgiste kahjustuste vastu ja suudab isegi taastada kahjustatud maksarakke. Kurkum parandab samuti sapi naturaalset tootmist, kahandab sapiteede ummistust ja parandab üldist sapipõie funktsiooni, mis on teine keha puhastuorgan.




Kommentaare ei ole