{ads}

HIDE

Viimased

latest

8 lauset, mille igapäevane kordamine võib muuta su lapse elu.

Lapsed kasvavad nii ruttu ja enne, kui me arugi saame, kuidas see juhtus, on nad juba kodust välja lennanud ja me leiame end üksi, küsimas e...


Lapsed kasvavad nii ruttu ja enne, kui me arugi saame, kuidas see juhtus, on nad juba kodust välja lennanud ja me leiame end üksi, küsimas endalt, kas me tegime kõik ja valmistasime neid piisavalt ette, selleks, mis neid ootab.

Siinkohal mõned väikesed laused, mida te võite kasutada oma igapäevases vestluses lastega ja mis võivad muuta nende sisemist maailma ja nägemust iseendast ja inimestest, kes neid ümbritsevad.

1. Mine ja proovi.

Julgustage väikeseid minna ja proovida uusi asju, saama uusi kogemusi, olema uudishimulik ja armastadauusi asju avastada.

2.  Sina valid.

Laske oma lapsel teha valikuid, isegi, kui ta on veel liiga väike, kasvades annab see talle enesekindluse ja õigete ja valede asjade vahet tegemise oskuse.

3. Sa oled armastatud ja kaitstud.

Okei, niimoodi öeldes võib see lause tunduda absurdsena, isegi mitte loomulikuna... Sellegipoolest eksisteerib lugematuid arve võimalusi, kuidas seda lauset kasutada! Kui teie laps teab, et teiega koos ei ole tal midagi karta, on sellel tema jaoks kirjeldamatu tähtsus. Loomulikult peame meie, kui lapsevanemad vastutama lapse õnnelik-olemise ja turvalisuse eest, aga kui seda ka konkreetselt väljendada lapsele, muudab see kõik ja paneb neid mõistma, millisel määral te teda väärtustate ja rahustab teda selles, mis puutub tema turvatundesse.

4. Sa teed mind õnnelikuks.

Kindel on see, et meie lapsed toovad endaga kaasa piiritut õnne, on kindel ka see, et vahel tekitavad nad meile head peavalu. Ja olge ausad, meil on harjumuseks end väljendada ainult hetkedel, kui me tahame, et nad oleksid rahulikult, rahuneksid või voodisse läheksid. Selle kõrvalt, ei tasu nustada neile öelda ja teatavaks teha, kui palju nad meid õnnelikuks teevad ja et me ei kujuta oma elu ilma nendeta ette.

5. Ma usaldan sind, ma usun sinusse.

Teie lastel on alati vaja teie heakskiitu ja neil ei ole kunagi küllalt teie julgustustest. Sellepärast ei tasu kõhelda alustada väga varakult ja mitte seda lõpetada. See ei tähenda loomulikult seda, et te peaksite neil laskma teha kõike, mida nad tahavad, vaid lasta neil kasvatada enesekindlust ja julgustada neid , kui nad teevad häid valikuid. Teie sõnad võivad neid üles ehitada niisamuti, kui nad võivad ka neid hävitada ja kõikidel juhtudel lõpetavad nad maailmas oma koha leidmisega.

6. Ilusat päeva sulle ja ära unusta iialgi, kes sa oled.

Teie laps võitleb iga päev, et avastada ja üles ehitada oma isiksus ja see jõuab kätte palju varem, kui te seda arvatagi võite. Pole vaja oodata teismeliseiga selle jaoks! Iialgi pole liiga vara selle jaoks, et aidata lastel üles ehitada oma identiteeti ja aidata neil leida väärtusi, millest tuleb kinni hoida. Meenutage talle tihti, kes ta on ja kui tähtis ja eriline ta on, enne veel, kui ta kodust lahkub hommikul, et kooli minna.

7. Kõik teevad vigu...

Lapsed teevad tihti rumalusi ja tihti kogemata. Lapsed võivad tunda süütunnet ja minna endast välja pisiasjade pärast, nagu näiteks mahakallatud piim. On palju asju, millega nad on veel üsna kohmakad tänu oma noorele eale ja on parem mitte ärrituda lihtsalt sellepärast, et nende väikesed sõrmed ei oska veel kõiki asju õieti hoida. On palju parem sellistel puhkudel neile öelda, et sellised asjad võivad juhtuda ja see on hoopis moodus, kuidas me vigu parandame, mis tegelikult loeb. Ja võib-olla on teil võimalus isegi neile näidata, kuidas saab vigu teie omas elus parandada!

8. Ma armastan sind.

Sellepärast, te ju teadsite ometi, et see lause on osa nimekirjast, eks ole ju? 




Kommentaare ei ole