{ads}

HIDE

Viimased

latest

Veel on leida tõrusid

Tõrude aeg! Veel on looduses leida tammetõrusid.  Lastega peredel soovitame kindlasti minna mõnusale kooskorjamisele. Miks? Siin on kolm...

Tõrude aeg!

Veel on looduses leida tammetõrusid.  Lastega peredel soovitame kindlasti minna mõnusale kooskorjamisele. Miks? Siin on kolm head põhjust:

1) Klassika (tõruloomad):


Paljud lapsed ei ole neid teinud, kuna vanemate arvates on naaskel tänapäeva lapsele liiga ohtlik tööriist.  Naaskli asemel soovitame "augustamiseks" kasutada rõhknõela.




2) Peagi saabuv Halloween

Peale kuivatamist (kirjeldatud punktis kolm) saab tõrusid kerge vaevaga katta akrüülvärvidega.

                        









3) Jõulud:

Jõulude ajal kulub väike tõruvaru marjaks ära. Paraku aga pole siis enam tõrusid kusagilt võtta. Seega tasub ettenägelik olla.  Üks kaunis tõru kulub ära  jõululaadal, jõulupärjal, kuuseehteks, jõululaua kaunistuseks, jõulukingiks.... mis iganes fantaasia välja suudab mõelda. 


Selleks, et tõrust saaks midagi meisterdada, on mõistlik tõrud kõigepealt kuivatada. Kuivatamiseks pane ahjuplaadile küpsetuspaber (sa ei taha tõrudel olevat üleliigset loodust hiljem ahjuplaadile). Pista tõrud plaadiga 170-kraadisesse ahju (pöördõhuta ahjus võid 10 kraadi kuumust lisada). Lase enda väärtuslikul varandusel tunnike, paar ahjus "kuivada".   Võta välja, lase korralikult jahtuda ja saadki meisterdama hakata.  Värvimiseks sobib hästi akrüülvärv. Kui tahad aga sädelevaid tõrusid, kasta tõruke pva-liimi sisse ja seejärel (ajalehele) laiali laotatud sädeluse sisse. Lase kuivada. Ps- alguses valge olev pva kuivab kenasti läbipaistvaks.  Ka paberist välja lõigatud initsiaali tõrule kleepimiseks kasuta pva-d. Pane liimi nii paberi alla (vähem, lihtsalt nii palju, et paber jääks tugevalt tõru vastu) kui ka peale (ära väga koonerda, väldi ebaühtlast katmist).

Mõnusat koos- või isetegemist!



Kommentaare ei ole