{ads}

HIDE

Viimased

latest

Tuuletaskud



Keedutaigen:

3 dl vett
80 gr võid
1/2 tl soola
180 gr jahu
4 muna

Lase vesi koos või ja soolaga potis keema tõusta. Tõsta pott tulelt ja vala jahu korraga kuuma vedelikku ning sega tugevalt, et moodustuks ühtlane tainas. Pane pott uuesti tulele ja kuumuta pidevalt segades seni kuni tainas poti küljest lahti lööb ja moodustab ühtlase palli. Võta pott tulelt ja lase taignal natuke jahtuda. Lisa ükshaaval munad, segades tainast iga muna lisamise järel korralikult.  Valmis taigen peab olema ühtlane, läikiv ja paraja paksusega, et see plaadile pannes laiali ei valguks.

Pritsi tordipritsiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed pätsid, mida küpseta 210-220°C juures ahjus 10-15 minutit, siis vähenda kuumust  200°C-ni ja küpseta veel 10-15 minutit. Küpsetamise lõpus lülita ahi välja ja jäta tuuletaskud lahtise ahjuuksega umbes 5 minutiks ahju seisma (siis ei vaju tuuletaskud kokku). Kui tuuletaskud, siiski kokku vajuvad tuleks need natukeseks ajaks tagasi ahju panna, kus nad siis uuesti kerkivad.

Kohupiimakreem:

200 gr kohupiimapastat
200 ml vahukoort
2 spl suhkrut
vaniljet


Vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks.  Sega hulka vaniljesuhkur ja kohupiimapasta. Täida tuuletaskud tordipritsi abil kohupiimakreemiga. Serveerimisel raputa üle tuhksuhkruga.